Салат «Здоров’я»
Інгредієнти:
- Пекінська капуста – 1 штука (невелика),
- буряк – 1 штука,
- волоські горіхи – половина склянки,
- жменя граната,
- маслини,
- журавлина – половина склянки.
Для заправки: оливкова олія, мед (за смаком), гірчиця (за смаком).
Приготування:
- Буряк відварюєте (можна заздалегідь), нарізаєте полінами однакової величини. Капусту теж шаткуєте середнього розміру, горіхи ріжете так, щоб вони відчувалися – шматочками, не в пил. Маслини нарізаєте на два-три шматочки, залежно від величини. Усе перемішуєте.
- Потім робите заправку. Змішуєте оливкову олію, краще першого холодного віджиму, мед і гірчицю – отримуєте кашку. Додаєте заправку до решти інгредієнтів і все перемішуєте.
ЗВЕРНІТЬ УВАГУ: по-перше – капусти має бути вдвічі більше, ніж буряка, по-друге – буряк швидко можна приготувати в мікрохвильовці. Помити, скласти в рукав для запікання, зав’язати кінці й на 80% потужності варити 15 хвилин. Якщо буряк великий, то розрізати на декілька частин.