Новини

Чи варто їсти кисломолочний сир після 60 років і як він впливає на здоров’я

Зміцнення кісток

Переломи в людей старшого віку- не рідкість. Крім того, вони ще й важко гояться. Все через остеопороз, на який часто страждають після 50-60 років. Аби кістки не ставали крихкими і знижувався ризик переломів варто їсти кисломолочний сир. Кальцій і фосфор у його складі надзвичайно важливі для міцності кісток.

Раніше ми розповідали, як не повинно різатися справжнє вершкове масло.

Підтримка м’язової маси

Якщо людина споживає недостатню кількість білка, то з віком ризикує надбати саракопенію. Так називають втрату м’язової маси. Кисломолочний сир містить білок, тому цей продукт допомагає підтримувати м’язи в тонусі. У результаті люди поважного віку залишаються досить рухливими і сильними.

Покращення травлення

Кисломолочні бактерії в сирі – найвідоміша його перевага. Завдяки їм мікрофлора кишківника залишається здоровою. Особливо корисно вживати сир людям, які страждають закрепами.

Вітаміни та мінерали

У кисломолочному сирі містяться вітаміни групи B. Вони вкрай важливі для підтримки здоров’я нервової системи. А вітаміни A та D дбають про гостроту зору та імунітет. Калій і магній підтримують роботу серця.

Покращення стану шкіри

Антиоксидантні сполуки, селен і вітамін Е сприяють очищенню шкіри та її еластичності. Регулярне споживання кисломолочного сиру позитивно впливає на вироблення колагену. Тому люди старшого віку, які включають сир у свій раціон, виглядають молодшими через значну меншу кількість зморшок.

Особливості споживання кисломолочного сиру

Дієтологи не радять споживати обезжирений сир. Найкращий варіант – сир із жирністю до 5%. Якщо цього продукту давно не було у вашому раціоні, починайте з невеликих порцій і слідкуйте за реакцією організму.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

Тато чи папа: як правильно звертатися українською – які форми найбільш популярні

Українська мова має кілька форм звертання до батька. Найпоширеніші - тату, батьку. Однак значна кількість…

19/03/2025 07:38
  • Новини

Свята та народні прикмети 19 березня – чому сьогодні в жодному разі не можна плакати

19 березня в Україні відзначають День клієнта, День таксономіста, Міжнародний тиждень ввічливості на дорозі, Міжнародний…

19/03/2025 06:36
  • Новини

Найкраще тісто на вареники – ніжне та не рветься: секрет у двох інгредієнтах

Господині знають, що запорука смачних вареників – це не лише начинка, а й тісто. Чим…

19/03/2025 05:28
  • Новини

Весняне рівнодення у 2025 році: що заборонено робити цього дня, інакше буде біда

Момент, коли день і ніч мають однакову тривалість називають рівноденням. У 2025 році весняне рівнодення…

18/03/2025 23:26
  • Новини

Як впоратися з короїдом у саду, щоб він не занапастив дерева – врятує простий засіб

Як тільки на стовбурі або біля основи штамбу фруктового дерева з'являється купка тирси, значить, там…

18/03/2025 22:54
  • Новини

Погода в Україні на середу, 19 березня

19 березня буде холодно, ще й подекуди рвучкий вітер. У середу, 19-го березня, подекуди ймовірні…

18/03/2025 22:37