Готуємо чай з лимоном: покрокова інструкція
-
- Чисту свіжу воду необхідно довести до кипіння, але не дозволяти їй бурлити.
- Залийте гарячою водою чай у чашці або заварнику. Залиште заварюватися протягом 3-5 хвилин. Цього часу достатньо, аби листя віддали свій смак і аромат, але напій не набув гіркуватого присмаку.
- Лише тепер можна додавати лимон. Оптимальна температура для цього 70-80 градусів. При вищій – вітамін С з лимону руйнується.
- Якщо полюбляєте чай з цукром, то покладіть його у напій через 1-2 хвилини після того, як туди потрапив лимон. Інакше взаємодія лимонної кислоти з підсолоджувачем можуть надати напою неприємного смаку.
Читайте також: