Середа, 19 Березня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяНайкраще тісто на вареники – ніжне та не рветься: секрет у двох...

Найкраще тісто на вареники – ніжне та не рветься: секрет у двох інгредієнтах

Этот материал также доступен на русском языке
Господині знають, що запорука смачних вареників – це не лише начинка, а й тісто. Чим воно тонше і ніжніше, тим смачніше вареники. Саме таке тісто пропонуємо вам приготувати.

Усього парочка кулінарних секретів й тісто на вареники без єдиного яйця вийде еластичним, м’яким та легким у роботі.

Читайте також: Готуємо за рецептами наших читачів: кримськотатарські вареники з м’ясом

Інгредієнти:

  • борошно – 500 г
  • вода – 250 мл
  • рослинна олія – 2 ст. л.
  • сіль – ½ ч. л.

Приготування:

  1. Почніть з того, що в теплу воду додайте сіль та олію, ретельно перемішайте.
  2. Поступово вводьте борошно, замішуючи тісто.
  3. Обов’язково дайте йому відпочити 20-30 хвилин – це зробить його еластичнішим.
  4. Ключовий момент – додавання олії, яка надає тісту м’якість, а використання теплої води покращує його пластичність.
  5. З такими варениками працювати одне задоволення: вони зберігають форму, не розварюються і залишаються ніжними після приготування.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні