Вівторок, 11 Березня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяВід м'ясних не відрізнити: готуємо найсмачніші котлети, які можна їсти в піст

Від м’ясних не відрізнити: готуємо найсмачніші котлети, які можна їсти в піст

Этот материал также доступен на русском языке
Пісні котлети можуть настільки смачними, що ніхто й не зрозуміє, що в них немає м'яса. Обов'язково спробуйте цей рецепт!

Вегетаріанські котлети – це справжня знахідка для тих, хто любить м’ясо, але дотримується посту. Ніжні, ароматні та соковиті – вони настільки смачні, що залишаться з вами й у звичайному раціоні. А готуються швидко з простих продуктів.

Раніше ми розповідали, як приготувати пісні котлети з капусти.

Інгредієнти:

  • Гречка – 1 скл.
  • Картопля – 4-5 шт.
  • Сіль – до смаку
  • Мелений коріандр – 1 ч. л.
  • Мелені сухарі – 70-100 г
  • Соняшникова олія (для смаження) – 50 г

Приготування:

  1. Гречку перебираємо і ретельно промиваємо. Заливаємо крупу окропом (2-2,5 склянки) і даємо їй закипіти. Далі варимо під кришкою на невеликому вогні до готовності (приблизно протягом 25-30 хвилин).
  2. Картоплю промиваємо, викладаємо у казанок, заливаємо холодною водою. Доводимо до кипіння і варимо у мундирах до готовності на невеликому вогні під кришкою (близько 20 хвилин). Воду зливаємо
  3. Картоплю охолоджуємо та очищаємо від шкірки.
  4. Пропускаємо через м’ясорубку гречку та картоплю. Солимо, додаємо коріандр, добре перемішуємо.
  5. За допомогою качалки розчавлюємо сухарі. Мокрими руками формуємо котлети й обвалюємо їх у сухарях.
  6. Розігріваємо сковороду з 2-3 ст. ложками олії. Смажимо наші котлети на середньому вогні до рум’яної скоринки (близько 1-2 хвилини з кожного боку).

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні