Риба з овочами в горщику
У пісні дні рецепт можна підправити та використовувати дозволені продукти.
Інгредієнти:
- «Філе риби – 500 грамів,
- картопля – 5-6 штук,
- корінь селери – 1 штука,
- цибуля – 1 штука,
- морква – 1 штука,
- тертий твердий сир – 100 грамів,
- гірчиця зерниста – 1 столова ложка,
- вершкове масло – 100 грамів,
- олія – 2-3 столові ложки,
- зелень, спеції – за смаком.
Приготування:
- Філе риби нарізати середніми шматочками, посолити, поперчити. Цибулю нарізати півкільцями і додати до риби. Також додати гірчицю, добре перемішати і дати настоятися.
- Картоплю і селеру почистити, нарізати соломкою. Моркву натерти на крупній тертці. Овочі перемішати, приправити спеціями.
- На дно горщиків налити олію. Першим шаром викласти овочі, потім рибу, зверху – вершкове масло. Якщо риба нежирна, можна додати трохи бульйону для соковитості.
- Поставити горщики в духовку, розігріту до 180 градусів, на 30 хвилин. Коли з’явиться аромат, посипати тертим сиром і залишити ще на 5 хвилин. Подавати гарячою, прикрасивши зеленню».
Тамара, м. Львів
Вас також можуть зацікавити новини: