Палянички – це вироби з тіста, які готуються швидко і з доступних продуктів. Картопля, борошно, трохи зелені – і на столі золотисті, м’які коржі. Вони підійдуть і до обіду, і до вечері, і як ситний перекус.
У теплій воді (30-35 градусів) розчинити цукор та дріжджі, додати борошно і замісити тісто. Воно вийде рідким, але додавати більше борошна не потрібно. Якщо тісто буде надто рідким, можна додати одну столову ложку борошна.
Додати неповну чайну ложку солі і знову вимісити тісто. Накрити плівкою і залишити у теплому місці на 20 хвилин.
Картоплю відварити, потім потовкти в пюре, додавши сіль, перець та вершкове масло. Нарізати зелену цибулю, додати до картоплі і перемішати.
Після того як тісто відпочине, вимішувати його ще одну хвилину. Потім лопаткою обережно витягувати тісто приблизно хвилину. Знову накрити плівкою і залишити в теплому місці ще на 40 хвилин.
Якщо на поверхні тіста з’явилися бульбашки – воно готове. Не чекаючи, поки тісто почне осідати, поділити його на шість рівних частин.
Робочу поверхню та руки добре змастити олією. Кожну частину тіста сформувати в кульку і розкотити в круглий коржик.
У центр коржика викласти начинку, краї зібрати разом і добре защипити. Потім обережно розтягнути пальцями, щоб вийшов тонкий коржик.
Розігріти сковороду з олією на середньому вогні і обсмажити коржі до рум’яної скоринки з обох боків.
Вас також можуть зацікавити новини:
Лазерне різання металу – це сучасний та затребуваний метод обробки металу для великої кількості напрямків.…
7 березня очікується ясна сонячна погода без опадів у більшості областей України.
Під час магнітних бурхів фахівці радять не піддавати себе зайвим навантаженням.
Обрізка – це обов'язковий агроприйом, який важливий для дерев та чагарників. І зараз час проводити…
Вважаючи, що деяка частина наших шановних читачів не дуже в курсі, що це за право…
Хочеш купатися все літо, а не лише у відпустці? Тоді вибирай між надувним чи каркасним…