Четвер, 13 Березня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяПісочне печиво зі смаком дитинства: незаслужено забутий рецепт із 90-х – мінімум...

Пісочне печиво зі смаком дитинства: незаслужено забутий рецепт із 90-х – мінімум інгредієнтів

Этот материал также доступен на русском языке
У магазині більше купувати точно не будете, таке печиво затьмарить навіть найдорожче покупне. І головне, що готується воно із найпростіших інгредієнтів.

Рецептом смачного пісочного печива поділився відомий український шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко. І готується таке печиво на основі смальцю.

Читайте також: Ароматне печиво до чаю за 20 хвилин: у магазині такого смачного точно не знайдете – найкращий рецепт

Саме смальц надає тісту неймовірної м’якості та розсипчастості, а також відчуття ніжності в роті, при цьому присмак смальцю залишається непомітним.

Зазначимо, що печиво на смальці було дуже популярним у 90-ті роки.

Інгредієнти:

  • 2 яйця;
  • 270 г борошна;
  • 130 г смальцю;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 1 ч. л. ванільного цукру;
  • 3 ст. л. цукру (для тесту);
  • 1 ст. л. цукру (для посипання);
  • щіпка солі (якщо смальц не солоний).

 

Приготування:

  1. У глибокій мисці змішайте борошно, цукор для тіста, ванільний цукор, розпушувач та дрібку солі. Введіть смалець та яйця, ретельно перемішайте.
  2. Замісіть тісто до однорідної консистенції та відправте його в холодильник на 15–20 хвилин.
  3. Розкачайте тісто між двома аркушами пергаменту до товщини приблизно 5-8 мм.
  4. Виріжте печиво за допомогою форм або склянки і викладіть його на лист, попередньо застелений пергаментом.
  5. Кожне печиво посипте цукром і відправте в розігріту до 180 °C духовку на 15–20 хвилин.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні