Рецептом смачного пісочного печива поділився відомий український шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко. І готується таке печиво на основі смальцю.
Читайте також: Ароматне печиво до чаю за 20 хвилин: у магазині такого смачного точно не знайдете – найкращий рецепт
Саме смальц надає тісту неймовірної м’якості та розсипчастості, а також відчуття ніжності в роті, при цьому присмак смальцю залишається непомітним.
Зазначимо, що печиво на смальці було дуже популярним у 90-ті роки.
Інгредієнти:
- 2 яйця;
- 270 г борошна;
- 130 г смальцю;
- 1 ч. л. розпушувача;
- 1 ч. л. ванільного цукру;
- 3 ст. л. цукру (для тесту);
- 1 ст. л. цукру (для посипання);
- щіпка солі (якщо смальц не солоний).
Приготування:
- У глибокій мисці змішайте борошно, цукор для тіста, ванільний цукор, розпушувач та дрібку солі. Введіть смалець та яйця, ретельно перемішайте.
- Замісіть тісто до однорідної консистенції та відправте його в холодильник на 15–20 хвилин.
- Розкачайте тісто між двома аркушами пергаменту до товщини приблизно 5-8 мм.
- Виріжте печиво за допомогою форм або склянки і викладіть його на лист, попередньо застелений пергаментом.
- Кожне печиво посипте цукром і відправте в розігріту до 180 °C духовку на 15–20 хвилин.
Вас також можуть зацікавити новини: