Шоколадний сирник
Інгредієнти:
- Борошно — 100 грамів,
- кисломолочний сир — 400 грамів,
- яйця — 4 штуки,
- сіль — 2 дрібки,
- какао — 1 столова ложка,
- цукор — 160 грамів,
- сметана — 100 грамів,
- сода — півчайної ложки,
- кукурудзяний крохмаль — 15 грамів,
- ваніль — за смаком.
Приготування:
- Перекласти сир у глибоку миску, додати два яйця, 60 грамів цукру і дрібку солі. Перемішати до однорідності. Додати кукурудзяний крохмаль, збити масу занурювальним блендером.
- Для шоколадного бісквіта розбити решту яєць в окремий посуд, додати весь цукор. Збити до збільшення вдвічі.
- Влити до яєць сметану, додати соду, сіль і какао, перемішати. Просіяти борошно і поступово додавати до яєчної маси з какао, вимішати тісто.
- Змастити форму для випікання, викласти сирну масу, потім – шоколадне тісто. Розігріти духовку до 180 градусів і випікати сирник 25 хвилин.
- Готовий десерт обережно перевернути на тарілку і охолодити. За бажанням, просочити бісквіт улюбленим сиропом.
Корисні сирки для онуків
Інгредієнти:
- Сир — 350 грамів,
- вершкове масло — 40 грамів,
- цукрова пудра — 50 грамів,
- заморожена малина (за бажанням) — 1 столова ложка,
- шоколад чорний або молочний — 150 грамів.
Приготування:
- У сир додати цукрову пудру, розтоплене вершкове масло та заморожену малину. Це для насиченого малинового смаку й аромату.
- У блендері все перебити до однорідності, перекласти масу в кондитерський мішок і розкласти у форму, можна для мафінів. Якщо немає форми, сформувати сирки в харчовій плівці.
- Відправити в морозильну камеру на одну-дві години.
- Коли сирки застигнуть, приготувати глазур: розтопити шоколад з маслом у мікрохвильовці або на водяній бані.
- Сирки дістати з форми, покрити глазур’ю.
Вас також можуть зацікавити новини: