Консерви з риби вважають досить простим продуктом харчування. Адже вони не потребують кулінарних вмінь, часу і ресурсу для приготування. Достатньо відкрити бляшанку і можна організувати перекус або повноцінний прийом їжі.
Читайте також: Ця популярна та улюблена багатьма риба може збільшити ризик розвитку онкологічних захворювань
Навіть у консервованому вигляді риба зберігає чимало вітамінів і корисних мікроелементів. Тому це ще й досить бюджетний спосіб налагодити здоровий раціон харчування.
Людям старшого віку, які не мають достатньої вправності, сил або бажання готувати, якісні рибні консерви можуть стати дуже помічними. Адже вітаміни групи B і D, залізо, йод та кальцій важливі для підтримки здоров’я.
Які рибні консерви найкорисніші
Сардини
Сардина належить до продуктів з помірною ціною, тому доступна широкому колу людей, в тому числі і пенсіонерам. Ця риба допомагає берегти здоров’я серця та знизити рівень «поганого» холестерину. У сардинах дуже мло ртуті, але багато кальцію та вітамінів: B, D, E, A. Як і більшість риби, ці консерви є хорошим джерелом омега-3 поліненасичених жирних кислот. Тому регулярне споживання такого продукту допомагають захистити організм від вікових захворювань.
Печінка тріски
Такі консерви варто включати в раціон людям, які страждають на захворювання серцево-судинної системи, оскільки печінка тріски профілактує утворення тромбів. Гепарин у складі продукту здатен розріджувати кров.
Важливо обирати консерви з хорошим терміном придатності, слідкувати, щоб банка не мала пошкоджень, вм’ятин.
Вам також будуть цікаві новини: