Всесвітній день млинців – саме час приготувати цю чудову страву. Однак пропонуємо спробувати незвичайний рецепт і покласти в кожен млинець три різні начинки. Це по-справжньому королівська страва!
Раніше ми розповідали, чого не вистачає у млинцях, якщо вони рвуться.
Інгредієнти:
Для тіста:
- яйця – 3 шт.
- цукор – 6 ч. ложок без гірки;
- сіль;
- молоко – 500 мл (2,5 склянки)
- олія – 2 ст. ложки
- борошно – 200 г (10 ст. ложки без гірки)
Для вишневої начинки:
- вишні без кісточок – 300 г
- цукор – 2 ст. ложки без гірки
- кукурудзяний крохмаль – 1 ст.
- ложки без гірки
Для сирної начинки:
- сир (жирність 5-9%) – 300 г
- цукор – 2 ст. ложки без гірки
- сметана (10-20% жирності) – 3 ст. лож.
Для макової начинки:
перетертий із цукром мак – 350 г
Приготування:
- Для тіста змішайте яйця, цукор, сіль, 1/3 теплого молока, перемішайте віночком, додайте борошно і активно вимішайте віночком, щоб не було грудочок. Додайте рафіновану олію, перемішайте.
- Влийте в тісто молоко, знову перемішайте. Тісто готове.
- Підсмажте млинці на гарячій сковороді з обох боків. Змастіть млинці розтопленим вершковим маслом.
- Для вишневої начинки змішайте в сотейнику вишню, цукор та кукурудзяний крохмаль. Поставте на плиту і постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Начинка має прокипіти 1-2 хвилини, щоб крохмаль заварився. Залишіть начинку охолоджуватися.
- Для начинки сиру змішайте кисломолочний сир, цукор, сметану і перебийте занурювальним блендером до пастоподібної консистенції.
- Покладіть на дощечку млинець, з одного боку викладете вишневу начинку, з іншого – сирну. Скрутіть до середини з двох сторін і відкладіть млинець убік.
- Покладіть ще один млинець, викладіть на ньому макову начинку, скрутіть всередину, додайте млинець з двома начинками і докрутіть
- Готові млинці розріжте навпіл і викладіть на тарілку.
Вас також можуть зацікавити новини: