Раніше ми давали рецепт піци, як у піцерії.
Цей рецепт простий у приготуванні, а подавати його зручно – просто відламувати апетитні “пелюстки” та насолоджуватися!
Інгредієнти:
- Листкове тісто – 2 пласти
- Шинка – 80 г
- Томатний соус – 4 ст. л.
- Сир пармезан – 3 ст. л.
- Сіль – дрібка
- Яєчна суміш для змащування.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 190°C.
- Розкладіть перший пласт тіста на рівній поверхні. Змастіть його томатним соусом і посипте тертим пармезаном.
- Додайте шинку, рівномірно розподіляючи її по всій поверхні.
- Накрийте другим пластом тіста та злегка притисніть.
- У центрі зробіть невелике коло (не розрізайте його). Від центру до країв наріжте тісто на сегменти.
- Кожен сегмент акуратно поверніть кілька разів, щоб створити “пелюстки”.
- Змастіть поверхню яєчною сумішшю.
- Викладіть на деко, застелене пергаментом, і випікайте 20 хвилин до золотистої скоринки.
- Подавайте одразу, поки гаряче й хрустке. Смачного!
Корисні поради:
- Якщо тісто стало занадто м’яким, покладіть його в холодильник на 10 хвилин – так буде легше формувати “пелюстки”.
- Щоб начинка не витікала, добре притискайте краї тіста перед скручуванням.
- Для вегетаріанського варіанту замініть шинку шпинатом із рікотою або запеченими овочами.
- Щоб уникнути пересушування, уважно стежте за випічкою в останні хвилини.
Вас також можуть зацікавити новини: