Неділя, 9 Березня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяЛедаче дріжджове тісто на найсмачніші пиріжки, біляші та піцу: цей рецепт вартий...

Ледаче дріжджове тісто на найсмачніші пиріжки, біляші та піцу: цей рецепт вартий уваги

Этот материал также доступен на русском языке
Дріжджове тісто вимагає уваги, але є рецепт, який вас порадує своєю легкістю та простотою. Адже таке тісто не потрібно навіть замішувати.

Справді, замішувати його не потрібно, достатньо змішати ложкою, відправити в пакет і залишити в холодильнику.

Вам буде цікаво: Ці пиріжки мають особливий смак і пишність: у тісто потрібно покласти секретний інгредієнт

А вже за кілька годин з нього можна готувати смачні пиріжки, пироги, піцу і все, що тільки забажаєте.

Інгредієнти:

  • 500 мл теплого молока;
  • 2 ст. ложки цукру;
  • 0,5 ч. ложки солі;
  • 2 ст. ложки рослинної олії;
  • 30 г дріжджів живих або 11 сухих;
  • 5 склянок (стакан на 250) борошна.

Приготування:

  1. Змішайте в глибокій мисці молоко, цукор, сіль, дріжджі, олію.
  2. Просійте борошно і введіть в суміш, ретельно розмішайте ложкою.
  3. Пакет щедро змастіть усередині рослинним маслом і відправте тісто. Пакет зав’яжіть.
  4. Тримати в теплі його не потрібно, відразу ж перенесіть у холодильник.
  5. Зазвичай таке тісто зручно робити ввечері, а вранці вже готувати улюблені пиріжки або біляші.
  6. Але можна потримати в холодильнику 2-3 години і приступати до смаження пиріжків.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні