Четвер, 6 Березня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяДомашні еклери із заварним кремом, які вийдуть навіть у господинь-початківців: вдалий рецепт

Домашні еклери із заварним кремом, які вийдуть навіть у господинь-початківців: вдалий рецепт

Этот материал также доступен на русском языке
Еклери – улюблені ласощі багатьох, але не всі господині беруться їх пекти, бояться, що не вийде. Сьогодні пропонуємо рецепт найвдалішого заварного крему та тіста для еклерів. Ваші тістечка будуть набагато смачнішими, ніж у магазині.

Нічого складного в приготуванні еклерів немає, головне, слідувати рецепту.

Раніше ми розповідали, як приготувати ароматний банановий кекс.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Вода – 100 мл
  • Молоко – 110 мл
  • Вершкове масло – 85 г
  • Борошно – 130 г
  • Яйця – 200 г (приблизно 4-5 шт.)
  • Сіль – 1/4 ч. л.

Для крему:

  • Молоко – 500 мл;
  • Масло вершкове – 50 г;
  • Яйця – 2 шт.;
  • Цукор – 150 г;
  • Крахмаль кукурудзяний 30 г;
  • Ванільний цукор – 10 г.

Приготування:

  1. У глибокій каструлі з’єднайте воду, молоко, додайте сіль і нарізане кубиками вершкове масло.
  2. Поставте на середній вогонь і нагрівайте, доки масло повністю не розтане.
  3. Зніміть каструлю з вогню та акуратно вмішайте борошно за допомогою дерев’яної ложки.
  4. Поверніть на плиту і постійно помішуйте тісто протягом 2 хвилин, поки воно не почне збиратися в кулю і не з’явиться скоринка на дні каструлі.
  5. Дайте тісту постояти 5 хвилин, потім по одному додайте яйця, ретельно перемішуючи після кожного додавання. Зверніть увагу на консистенцію: тісто не повинно бути надто рідким. Якщо яйця великі, можливо, вам знадобиться менше.
  6. Для надійності останнє яйце краще збити окремо та додавати частинами. Тісто має бути однорідним та блискучим.
  7. Перекладіть тісто в кондитерський мішок, якщо його немає, то допоможе звичайний пакетик зі зрізаним носиком.
  8. Відсадіть тісто на лист, застелений пергаментом.
  9. Помістіть духовку в заздалегідь розігріту до 220°C і випікайте 10 хвилин. Потім зменшіть температуру до 180 ° C і продовжуйте випікати ще 25-30 хвилин до золотистого кольору. Духовку не відкривайте.
  10. Коли еклери будуть готові, акуратно зніміть їх з дека і зробіть по два невеликі отвори в нижній частині для виходу пари. Повністю остудіть.
  11. У мисці збийте яйця, з цукром, ванільним цукром та кукурудзяним крохмалем до однорідної маси.
  12. Поставте каструлю з молоком на плиту, частину молока з’єднайте з яєчно-крохмальною сумішшю.
  13. Коли молоко в каструлі почне закипати, тонким струмком влийте яєчно-крохмальну масу і поступово помішуючи доведіть до загусання. Кип’ятити крем не потрібно, інакше в ньому можуть з’явитися крупинки.
  14. Коли крем охолоне, введіть розм’якшене масло.
  15. Обережно начиніть еклери кремом через отвори. Залишіть їх у холодильнику на пару годин.

Приємного апетиту!

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні