Нічого складного в приготуванні еклерів немає, головне, слідувати рецепту.
Раніше ми розповідали, як приготувати ароматний банановий кекс.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Вода – 100 мл
- Молоко – 110 мл
- Вершкове масло – 85 г
- Борошно – 130 г
- Яйця – 200 г (приблизно 4-5 шт.)
- Сіль – 1/4 ч. л.
Для крему:
- Молоко – 500 мл;
- Масло вершкове – 50 г;
- Яйця – 2 шт.;
- Цукор – 150 г;
- Крахмаль кукурудзяний 30 г;
- Ванільний цукор – 10 г.
Приготування:
- У глибокій каструлі з’єднайте воду, молоко, додайте сіль і нарізане кубиками вершкове масло.
- Поставте на середній вогонь і нагрівайте, доки масло повністю не розтане.
- Зніміть каструлю з вогню та акуратно вмішайте борошно за допомогою дерев’яної ложки.
- Поверніть на плиту і постійно помішуйте тісто протягом 2 хвилин, поки воно не почне збиратися в кулю і не з’явиться скоринка на дні каструлі.
- Дайте тісту постояти 5 хвилин, потім по одному додайте яйця, ретельно перемішуючи після кожного додавання. Зверніть увагу на консистенцію: тісто не повинно бути надто рідким. Якщо яйця великі, можливо, вам знадобиться менше.
- Для надійності останнє яйце краще збити окремо та додавати частинами. Тісто має бути однорідним та блискучим.
- Перекладіть тісто в кондитерський мішок, якщо його немає, то допоможе звичайний пакетик зі зрізаним носиком.
- Відсадіть тісто на лист, застелений пергаментом.
- Помістіть духовку в заздалегідь розігріту до 220°C і випікайте 10 хвилин. Потім зменшіть температуру до 180 ° C і продовжуйте випікати ще 25-30 хвилин до золотистого кольору. Духовку не відкривайте.
- Коли еклери будуть готові, акуратно зніміть їх з дека і зробіть по два невеликі отвори в нижній частині для виходу пари. Повністю остудіть.
- У мисці збийте яйця, з цукром, ванільним цукром та кукурудзяним крохмалем до однорідної маси.
- Поставте каструлю з молоком на плиту, частину молока з’єднайте з яєчно-крохмальною сумішшю.
- Коли молоко в каструлі почне закипати, тонким струмком влийте яєчно-крохмальну масу і поступово помішуючи доведіть до загусання. Кип’ятити крем не потрібно, інакше в ньому можуть з’явитися крупинки.
- Коли крем охолоне, введіть розм’якшене масло.
- Обережно начиніть еклери кремом через отвори. Залишіть їх у холодильнику на пару годин.
Приємного апетиту!
Вас також можуть зацікавити новини: