Четвер, 27 Лютого, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяЦі пиріжки мають особливий смак і пишність: у тісто потрібно покласти секретний...

Ці пиріжки мають особливий смак і пишність: у тісто потрібно покласти секретний інгредієнт

Этот материал также доступен на русском языке
Так тісто для пиріжків ви точно не готували! Усього один особливий компонент надасть їм пишноти, яка не пропаде і через день.

Обожнюєте пиріжки? Ловіть цінну пораду! Щоб вони добре піднімалися, були м’якими і пишними і зберігали цю пишність і наступного дня, просто додайте трохи майонезу в тісто. Обов’язково спробуйте спекти так пиріжки з курагою – точно не пошкодуєте!

Раніше ми розповідали, як приготувати запашний банановий кекс.

Інгредієнти:

Опара:

  • тепле молоко – 300 мл
  • сирі дріжджі – 40 г
  • цукор – 2 ст. лож.
  • просіяне борошно – 6 ст. лож.

Тісто:

  • сіль – 0,5 ч. лож.
  • цукор – 0,5 склянки
  • олія – 3 ст. лож.
  • майонез – 3 ст. лож.
  • борошно – 3 склянки

Начинка:

  • курага – 300 г
  • цукор – 1 ст. лож.
  • вода – 150 мл

Приготування:

  1. Для приготування опари перемішайте тепле молоко, сирі дріжджі, цукор та борошно. Залишіть на 15 хвилин. Опара має піднятися шапочкою – отже, дріжджі запрацювали і легко підіймуть тісто.
  2. На основі опари замішуйте тісто: насипте сіль та цукор, розмішайте. Влийте олію без запаху і додайте майонез. Добре перемішайте. Просійте борошно й замішайте м’яке тісто, яке не прилипає до рук і відстає від стінок посуду.
  3. Скатайте тісто в кулю і покладіть у велику миску, трохи змащену олією. Накрийте плівкою та залиште на одну годину. За цей час тісто має збільшитись утричі.
  4. Для начинки промийте курагу, наріжте її. Залийте гарячою водою, додайте трохи цукру. Варіть, помішуючи, до м’якості та випаровування води, 5-7 хвилин на невеликому вогні. Тісто, що піднялося, викладіть на стіл – воно повинно бути пишним.
  5. Поділіть тісто на 12-15 однакових шматочків, скатайте в кульки. Накрийте плівкою на 15 хвилин. Розкотіть кожну кульку в корж, у середину покладіть столову ложку кураги. З’єднайте протилежні кінці коржа, міцно защипіть їх, закриваючи начинку.
  6. Розкладіть пиріжки на змащене олією деко. Дайте пиріжкам час відстоятися і піднятися (15-20 хвилин), потім змастіть збитим яйцем або жовтком (тоді верх зарум’яниться сильніше). Поставте в гарячу духовку і за температури 180 градусів випікайте приблизно 30 хвилин.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні