Новини

Боб левеш по-закарпатськи – нова смачна страва у вашому меню

Боб левеш по-закарпатськи

Інгредієнти:

  • «Копчена ковбаса — 300 грамів,
  • копчені ребра — 500 грамів,
  • квасоля — 400 грамів,
  • велика морква — 1 штука,
  • пюре з помідорів або кетчуп — 250 мілілітрів,
  • цибуля — 2 штуки,
  • корінь селери — 150 грамів,
  • яйце — 1 штука,
  • борошно — 100 грамів,
  • вода — 2,5 літра,
  • зелень, часник, гострий перець, сіль, перець горошком, лавровий лист, копчена паприка.

Приготування:

  1. Влити воду в каструлю, додати ребра, цибулину, сіль, лавровий лист, перець горошком і варити 15 хвилин. Далі додати нарізані кубиками моркву та селеру, варити ще 15 хвилин. Прибрати цибулину з каструлі. Дістати ребра, відокремити м’ясо від кісток, нарізати шматочками і повернути в каструлю. Влити томатне пюре, залишити варитися на невеликому вогні.
  2. Розігріти олію в сковорідці, обсмажити дрібно нарізану цибулю, додати нарізану ковбасу і тримати на вогні 5-6 хвилин. Додати в сковорідку 2 столові ложки борошна, паприку, перемішати, влити трохи води, всипати нарізану зелень і подрібнений часник. Для гостроти додати гострий перець, протушкувати 5 хвилин і відправити в каструлю. Додати консервовану квасолю, варити ще 15 хвилин.
  3. Змішати яйце, сіль і борошно, замісити м’яке тісто. Відщипнути від тіста невеликі шматочки і відправити їх у каструлю. Проварити страву ще 7 хвилин. При подачі додати нарізану петрушку.

Михайло Іванович, Львівська обл.»

Новое на сайте

  • Новини

На Київщині через атаку російських БпЛА загинула людина – зведення 22 лютого

Противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах одного ракетного удару із застосуванням двох…

22/02/2025 08:31
  • Новини

Нові правила виходу на пенсію: скільки років стажу потрібно у 2025 році

З 1 січня 2025 року в Україні зростають вимоги до страхового стажу для виходу на…

22/02/2025 07:28
  • Новини

Свята та народні прикмети 22 лютого – чому сьогодні краще не планувати далеку подорож

Цього дня відзначають 24 щорічні свята, з деякими з них ми хотіли б Вас познайомити…

22/02/2025 06:31
  • Новини

Найбільш повітряний і ніжний: рецепт простого пирога «12 ложок» із звичайних інгредієнтів

Головна особливість цього пирога, що всі інгредієнти вимірюються ложками та додаються у кількості 12 ложок.…

22/02/2025 05:29
  • Новини

П’ять найкрасивіших водоспадів України, які варто побачити на власні очі

Поїздка до водоспаду забезпечить вражаюче видовище від потужних потоків води, що падають з висоти. Відпочинок…

21/02/2025 23:22
  • Новини

Погода в Україні на суботу, 22 лютого

Чи буде в суботу тепло, чи готуватись до дощів і снігу? Що кажуть синоптики.

21/02/2025 22:55