Боб левеш по-закарпатськи
Інгредієнти:
- «Копчена ковбаса — 300 грамів,
- копчені ребра — 500 грамів,
- квасоля — 400 грамів,
- велика морква — 1 штука,
- пюре з помідорів або кетчуп — 250 мілілітрів,
- цибуля — 2 штуки,
- корінь селери — 150 грамів,
- яйце — 1 штука,
- борошно — 100 грамів,
- вода — 2,5 літра,
- зелень, часник, гострий перець, сіль, перець горошком, лавровий лист, копчена паприка.
Приготування:
- Влити воду в каструлю, додати ребра, цибулину, сіль, лавровий лист, перець горошком і варити 15 хвилин. Далі додати нарізані кубиками моркву та селеру, варити ще 15 хвилин. Прибрати цибулину з каструлі. Дістати ребра, відокремити м’ясо від кісток, нарізати шматочками і повернути в каструлю. Влити томатне пюре, залишити варитися на невеликому вогні.
- Розігріти олію в сковорідці, обсмажити дрібно нарізану цибулю, додати нарізану ковбасу і тримати на вогні 5-6 хвилин. Додати в сковорідку 2 столові ложки борошна, паприку, перемішати, влити трохи води, всипати нарізану зелень і подрібнений часник. Для гостроти додати гострий перець, протушкувати 5 хвилин і відправити в каструлю. Додати консервовану квасолю, варити ще 15 хвилин.
- Змішати яйце, сіль і борошно, замісити м’яке тісто. Відщипнути від тіста невеликі шматочки і відправити їх у каструлю. Проварити страву ще 7 хвилин. При подачі додати нарізану петрушку.
Михайло Іванович, Львівська обл.»