П’ятниця, 21 Лютого, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяБоб левеш по-закарпатськи - нова смачна страва у вашому меню

Боб левеш по-закарпатськи – нова смачна страва у вашому меню

Этот материал также доступен на русском языке
Боб-левеш — ароматна навариста страва, традиційна для раціону мешканців Західної України.

Боб левеш по-закарпатськи

Інгредієнти:

  • «Копчена ковбаса — 300 грамів,
  • копчені ребра — 500 грамів,
  • квасоля — 400 грамів,
  • велика морква — 1 штука,
  • пюре з помідорів або кетчуп — 250 мілілітрів,
  • цибуля — 2 штуки,
  • корінь селери — 150 грамів,
  • яйце — 1 штука,
  • борошно — 100 грамів,
  • вода — 2,5 літра,
  • зелень, часник, гострий перець, сіль, перець горошком, лавровий лист, копчена паприка.

Приготування:

  1. Влити воду в каструлю, додати ребра, цибулину, сіль, лавровий лист, перець горошком і варити 15 хвилин. Далі додати нарізані кубиками моркву та селеру, варити ще 15 хвилин. Прибрати цибулину з каструлі. Дістати ребра, відокремити м’ясо від кісток, нарізати шматочками і повернути в каструлю. Влити томатне пюре, залишити варитися на невеликому вогні.
  2. Розігріти олію в сковорідці, обсмажити дрібно нарізану цибулю, додати нарізану ковбасу і тримати на вогні 5-6 хвилин. Додати в сковорідку 2 столові ложки борошна, паприку, перемішати, влити трохи води, всипати нарізану зелень і подрібнений часник. Для гостроти додати гострий перець, протушкувати 5 хвилин і відправити в каструлю. Додати консервовану квасолю, варити ще 15 хвилин.
  3. Змішати яйце, сіль і борошно, замісити м’яке тісто. Відщипнути від тіста невеликі шматочки і відправити їх у каструлю. Проварити страву ще 7 хвилин. При подачі додати нарізану петрушку.

Михайло Іванович, Львівська обл.»

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні