Молочні продукти прийнято вважати однією з найкорисніших частин раціону людини. Тому рідко можна побачити у магазині наповнений кошик без молочки. Але не вся молочка корисна.
Читайте також: Для чого господині заморожують вершкове масло – мова не про зберігання: ви теж захочете так зробити
Йогурт із наповнювачем
Йогурти з наповнювачами часто містять не тільки шматочки фруктів і ягід, а й барвники, ароматизатори, крохмаль і цукор у великих кількостях. Тому їх не можна віднести до корисної їжі. Сприймайте такі йогурти як десерт, який можна лише зрідка собі дозволити.
Плавлений сирок
Цей продукт і сиром важко назвати. Технологія його виробництва, а також додавання фосфатів, емульгаторів, консервантів і різних смакових добавок робить цей продукт некорисним. Віддавайте перевагу твердим або кисломолочним сирам.
Згущене молоко
За виглядом і смаком продукту важко зрозуміти, з чого він виготовлений. Часто до згущеного молока додають рослинні жири та замінники цукру. Але навіть зі натуральним складом цей продукт не може бути здоровим доповненням раціону. Калорійність і кількість цукру в ньому повністю нівелюють потенційну користь молока.
Десертні сирки
Може здатися, що кисломолочний сир у шоколадній глазурі є цілком здоровим варіантом десерту. Але насправді в таких сирках є пальмова олія, загущувачі та штучні ароматизатори.
Безлактозне молоко
До коров’ячого молоко, з якого забрали лактозу, часто додають ферменти та стабілізатори. Тому, якщо ви не маєте прямих протипоказань до вживання лактози, краще його не купувати. А рослинне молоко може містити доданий цукор.
Як обрати якісні молочні продукти
Найперше правило: читайте склад на етикетці. Натуральні продукти містять лише молоко та закваску. Якщо у переліку багато інших складників – оминайте такі продукти. Краще, якщо продукція не містить ароматизаторів і підсолоджувачів.
Молочка з тривалим терміном зберігання містить консерванти. Чим довший термін – тим їх більше.
Вас також можуть зацікавити новини: