Чи вмієте ви робити вареники, які ніколи не розварюються?
Тісто для вареників
Щоб тісто було еластичним і вареники не розварилися, зробіть його за цим рецептом.
Інгредієнти:
- яйця – 2 шт.,
- олія рослинна – 2 столові ложки,
- вода – 125 мл,
- сіль – за смаком (приблизно 0,5 чайної ложки),
- борошно вищого ґатунку – 2 склянки.
Приготування:
- В емальовану миску висипати склянку борошна. Яйця збити з рослинною олією, додати сіль. Влити сильно підігріту воду в яєчно-масляну суміш, безперервно збиваючи вінчиком.
- Усю суміш швидко вилити в миску з борошном, перемішати і поставити на вогонь, не перестаючи мішати, прогріти тісто (можуть з’явитися маленькі грудочки – це не страшно). Зняти з вогню, додати другу склянку борошна (якщо тісто виходить занадто рідким, потрібно додати ще борошна).
- Вимісити тісто. Накрити рушником і залишити на вистоювання на 30-40 хвилин. Начинка – будь-яка.
Виберіть свій рецепт: