Тісто виходить дуже повітряним, ніжним та смачним.
Читайте також: Незвичайні, але дуже смачні пиріжки з капустою на секретному тісті: так ви точно ще не готували
Інгредієнти:
- 500 г борошна;
- 300 мл води;
- 10 г сухих дріжджів;
- 2 ст. ложки цукру;
- 1 ч. ложка солі;
- 2 ст. ложки рослинної олії;
- начинка для пиріжків.
Приготування:
- У теплій воді потрібно розчинити дріжджі, додати сіль, цукор та перемішати.
- Просіяти борошно і ввести в рідку суміш, замісити тісто.
- Тісто буде липнути до рук, тому його потрібно змастити олією, відправити в пакет і залишити в холодильнику на ніч для тривалого бродіння, не в морозилці, а в холодильнику.
- Вранці тісто готове. Перед смаженням розділити на однакові шматочки, скачати в кульки і залишити на 25-30 хвилин тісто погрітися на столі. Потім просто сформувати пиріжки та обсмажити на сковороді з достатньою кількістю олії.
- З цієї кількості тіста виходить 10-12 пиріжків.
- В якості начинки підійдуть картопля, горохове пюре, рис з м’ясом, яйця із зеленню, картопля з грибами або просто гриби з цибулею. Обирайте на власний смак.
Вас також можуть зацікавити новини: