У чому оригінальність – це те, що такий хліб випікається на сковороді. Його текстура виходить щільнішою, хоча хліб досить повітряний.
Читайте також: Хліб на буряковому квасі та пекарня на колесах – що ще вигадав 68-річний професор з Тернополя
Для приготування хліба не обов’язково випікати його в духовці, смачний хліб можна приготувати і на сковороді.
Інгредієнти:
-
- 300 мл води;
- 500 г борошна;
- 7 г сухих дріжджів;
- 1 ч. ложка цукру;
- 1 ч. ложка солі;
- 1 ст. ложка олії.
Приготування:
Для випікання вам знадобиться сковорода з товстим дном та високими стінками. Переконайтеся, що дріжджі свіжі.
- Підігрійте воду до температури, близької до температури тіла, і влийте у велику миску. Додайте цукор і дріжджі, ретельно перемішайте і залиште на 5-10 хвилин, щоб підійшла опара. Після цього потроху вводьте просіяне борошно, спочатку перемішуючи ложкою, а потім замішуючи тісто руками. Замішуйте доти, доки тісто не стане однорідним і не прилипатиме до рук.
- Накрийте тісто рушником і помістіть у тепле місце на 1 годину, щоб воно збільшилося вдвічі. Після цього обомніть тісто і змастіть стінки та дно сковороди олією. Викладіть тісто в сковороду, розрівнявши його по поверхні, накрийте кришкою і залиште ще на 30 хвилин для підйому.
- Розігрійте плиту на мінімальний вогонь та готуйте хліб під кришкою близько 30 хвилин. Періодично перевіряйте, щоб нижня сторона не підгоріла. Коли вона стане золотистою, акуратно переверніть хліб та продовжуйте готувати ще 30 хвилин. Готовий хліб загорніть у рушник до повного остигання.
Вас також можуть зацікавити новини:
- Білий або чорний: який хліб насправді корисніший і що потрібно знати про дріжджі
- Секрет тривалого зберігання хліба, про який знають не всі
Джерело: Уніан