Вівторок, 21 Січня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяСмачний рецепт: печінка, смажена з беконом – ніжна, смачна, ситна

Смачний рецепт: печінка, смажена з беконом – ніжна, смачна, ситна

Этот материал также доступен на русском языке
Куряча печінка сама по собі дуже ніжна та смачна. А приготовлена ​​з урахуванням цих її даних та у поєднанні з відповідними інгредієнтами вона стає справжнім делікатесом.

Печінка, смажена з беконом

Завдяки додаванню грибів, бекону та соєвого соусу звичайна тушкована куряча печінка набуває яскравого та небанального смаку.

Інгредієнти:

  • бекон — 6-8 смужок, цибуля — 2 штуки,
  • гриби — 150 грамів,
  • куряча печінка (замочена в молоці на 1 годину) — 450 грамів,
  • вершкове масло — 30 грамів,
  • соєвий соус — 1 столова ложка,
  • борошно — 2 столові ложки,
  • курячий бульйон або вода — 180 мілілітрів,
  • рослинна олія — 2 столові ложки,
  • сіль та перець — за смаком.

Приготування

  1. Розігріти на середньому вогні рослинну олію у сковороді.
    Додати нарізаний кубиками бекон і обсмажувати його протягом 5 хвилин, періодично помішувати.
    Додати нарізану цибулю і готувати, доки вона не стане м’якою.
    Далі додати гриби і готувати, періодично помішуючи, 3-5 хвилин.
    Шумівкою вийняти бекон із цибулею та грибами на тарілку, залишивши 2 столові ложки жиру в сковороді.
    Знову розігріти жир і додати курячу печінку.
    Обсмажувати до повної готовності.
    Вийняти курячу печінку на тарілку.
  2. Далі розтопити у сковороді вершкове масло, додати борошна та соєвого соусу.
    Помішувати до однорідного стану протягом приблизно хвилини.
    Влити курячий бульйону або воду, приправити сіллю та перцем і збивати, доки соус не загусне і не почне повільно кипіти.
  3. Повернути курячу печінку та бекон із цибулею назад у сковороду, перемішати з соусом і дати всьому прогрітися.

Подавати страву з картопляним пюре.

Приготуйте за нашими рецептами:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні