Скумбрія виходить смачною, ароматною та дуже апетитною. Гості точно питатимуть у вас рецепт.
Читайте також: Не менше 1 разу на тиждень: названо найкориснішу рибу, яку обов’язково потрібно їсти взимку
Інгредієнти:
- 2 скумбрії;
- 2 моркви (натерті на тертці для корейської моркви);
- 200 мл води;
- 1-2 цибулини нарізані півкільцями;
- 3 ст. л. оцту;
- 2 ст. ложки соєвого соусу;
- 1 ст. ложка цукру;
- 1 ч. ложка солі;
- 1 ч. ложка молотого коріандру;
- 1 ч. ложка червоного перцю.
Приготування:
- Розморозьте рибу, випатрайте її, видаліть голову і філе відокремте від кістки. Наріжте філе шматочками по 2-4 см завширшки.
- Цибулю наріжте півкільцями.
- Моркву натріть на корейській тертці.
- Для приготування маринаду в сковороду налийте воду, додайте олію, соєвий соус, натерту моркву, сіль та всі спеції. Доведіть вміст сковороди до кипіння. Влийте оцет і зніміть із плити.
- Дайте маринаду трохи охолонути. Викладіть скумбрію, нагору цибулю, а потім маринад. Перемішайте.
- Залиште маринуватися на 24 години, після чого риба готова до вживання.
Вас можуть зацікавити новини: