Понеділок, 6 Січня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяТа сама запіканка з дитинства: повітряна і невагома наче хмара - ось...

Та сама запіканка з дитинства: повітряна і невагома наче хмара – ось що треба додати

Этот материал также доступен на русском языке
Для того щоб отримати ніжну і повітряну запіканку, обов'язково обирайте сир з жирністю не менше 9%. Важливо також додати один інгредієнт.

Цей секретний інгредієнт – не що інше, як манка. Саме манка надає страві легкості та допоможе їй зберегти форму.

Читайте також: Румунська запіканка з фаршем і квашеною капустою – проста і ситна страва, але встояти перед нею не можна

Інгредієнти:

  • 500 г сиру;
  • 3 курячі яйця;
  • 2 ст. ложки сметани (20%);
  • 4 ст. ложки цукру;
  • 4 ст. ложки манної крупи;
  • сіль – щіпка
  • ванільний цукор – до смаку
  • вершкове масло для змащування форми

Приготування:

  1. У блендері з’єднайте сир, яйця, сметану, цукор, сіль, ванільний цукор та манну крупу. Подрібніть до одержання однорідної маси. Дайте суміші постояти близько 20 хвилин.
  2. Змастіть форму вершковим маслом і рівномірно розподіліть сирну масу по ній. Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30 хвилин.

Не поспішайте після випікання діставати запіканку з форми, дайте їй охолонути, аби вона краще зберегла свою форму.

Смачного!

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні