Тарталетки з картоплею та оселедцем
Інгредієнти:
Для тарталеток:
- картопля — 500 грамів,
- сир твердий — 70 грамів,
- яйце — 1 штука,
- сіль і перець — за смаком.
Для начинки:
- сир — 150 грамів,
- філе солоного оселедця — 100 грамів,
- яблуко — 100 грамів,
- шпинат — за смаком.
Приготування:
- Почистити картоплю і натерти її на крупній тертці. Віджати зайву рідину.
- Додати до картоплі яйце та подрібнений сир. Перемішати всі інгредієнти та приправити спеціями.
- Викласти картопляну масу по 1-1,5 столової ложки в силіконові формочки для кексів, розподілити так, щоб середина була порожньо.
- Відправити в гарячу духовку на 20-30 хвилин, запікати при температурі 180-190 градусів.
- Для начинки очистити й нарізати оселедець, дрібно нарізати яблуко, подрібнити шпинат і додати сир. Пюрирувати блендером, посолити і поперчити за смаком.
- Наповнити сирно-оселедцевою начинкою охолоджені кошики за допомогою кондитерського мішка.
Прикрасити закусочні картопляні кошики червоною ікрою і подати до столу.
Печериці в клярі
Інгредієнти:
- Печериці, сіль, борошно та рослина олія — за смаком.
Приготування:
- Нарізати печериці та посолити.
- Обваляти нарізані печериці в борошні й обсмажити на соняшниковій олії.
- Подати смажені гриби зі сметанним соусом.
Читайте також: