Завдяки додатковим інгредієнтам тісто виходить повітряним, пористим та дуже смачним.
Раніше ми розповідали, як приготувати відмінне тісто для рулетів.
Інгредієнти:
- 600 мл кефіру;
- 1 ч. ложка солі;
- 1 ст. ложка цукру;
- 1 куряче яйце;
- 60 г вершкового масла або олії;
- 1 ч. ложка соди;
- 800-1000 г борошна;
- олія для смаження;
- начинка (на ваш смак).
Приготування:
- У глибокій мисці змішайте кефір, яйце, сіль, цукор і масло, введіть соду, добре перемішайте, щоб сода вступила в реакцію з кефіром.
- До речі, цукор забезпечить пиріжкам при смаженні золотистий колір, а масло допоможе зробити пиріжки м’якими і не гумовими.
- Просійте борошно і введіть в кефірну суміш. Замісить тісто. Тісто має вийти еластичним, але не липнутим до рук.
- Накрийте тісто рушником і дайте йому відпочити хвилин 15, щоб усі інгредієнти потоваришували.
- Після цього можна приступати до формування пиріжків. Це тісто підходить для будь-якої начинки – солодкої та солоної.
- Обсмажувати пиріжки потрібно в достатній кількості олії. Прибрати зайвий жир допоможуть паперові серветки.
Пиріжки з цього тіста виходять повітряними та дуже смачними!
Читайте також: