Середа, 1 Січня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяНайшвидше тісто для пиріжків: виходять м'які, повітряні та золотисті – складно відірватися

Найшвидше тісто для пиріжків: виходять м’які, повітряні та золотисті – складно відірватися

Этот материал также доступен на русском языке
Не всім подобається працювати із дріжджовим тістом. Хтось не хоче чекати, поки тісто підніметься, комусь дріжджі на шкоду, тому пропонуємо рецепт тіста, з якого можна приготувати не просто швидкі пиріжки, а й дуже смачні.

Завдяки додатковим інгредієнтам тісто виходить повітряним, пористим та дуже смачним.

Раніше ми розповідали, як приготувати відмінне тісто для рулетів.

Інгредієнти:

  • 600 мл кефіру;
  • 1 ч. ложка солі;
  • 1 ст. ложка цукру;
  • 1 куряче яйце;
  • 60 г вершкового масла або олії;
  • 1 ч. ложка соди;
  • 800-1000 г борошна;
  • олія для смаження;
  • начинка (на ваш смак).

 

Приготування:

  1. У глибокій мисці змішайте кефір, яйце, сіль, цукор і масло, введіть соду, добре перемішайте, щоб сода вступила в реакцію з кефіром.
  2. До речі, цукор забезпечить пиріжкам при смаженні золотистий колір, а масло допоможе зробити пиріжки м’якими і не гумовими.
  3. Просійте борошно і введіть в кефірну суміш. Замісить тісто. Тісто має вийти еластичним, але не липнутим до рук.
  4. Накрийте тісто рушником і дайте йому відпочити хвилин 15, щоб усі інгредієнти потоваришували.
  5. Після цього можна приступати до формування пиріжків. Це тісто підходить для будь-якої начинки – солодкої та солоної.
  6. Обсмажувати пиріжки потрібно в достатній кількості олії. Прибрати зайвий жир допоможуть паперові серветки.

Пиріжки з цього тіста виходять повітряними та дуже смачними!

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні