У 100 г сала може бути 800-1000 кКал. Для порівняння, у такому ж шматку торта – 300-350 кКал. Якщо врахувати, що жінкам потрібно в день 1800-2200 кКал, а чоловікам – 2200-2700 кКал, то шматок сала може покрити значну їх кількість.
Читайте також: Смачне, соковите та пряне сало: незвичайний рецепт приготування у пакеті – спробуйте
Але хороша новина у тому, що сало на 90% складається з натуральних жирів. У той час як солодощі містять багато вуглеводів та додаткового цукру. Тому з погляду користі сало більш підходить для здорового харчування, ніж торт. Хоча калорійність сала набагато вища. Важливо не зловживати цим продуктом.
Переважній більшості людей можна їсти сало навіть щодня. Але важливо дотримуватися рекомендованих доз: 30-40 г продукту. Спортсмени та люди, які займаються важкою фізичною працею, можуть збільшити порцію до 50-70 г.
Багато жирів, відсутність вуглеводів, мідь, калій, селен, вітаміни А та Е – це головні складники сала. Також цей продукт містить жирні кислоти омега 6. Тому сало здатне регулювати рівень холестерину. Люди, які їдять сало мають гарну шкіру.
Сало може виконувати роль сорбенту. Воно добре виводить токсини після вживання алкоголю.
У нормальних дозах свіже сало може покращити згортання крові та знизити ризик онкологічних захворювань. Цей продукт також профілактує шлунково-кишкові захворювання. Через здатність очищати судини від бляшок холестерину сало зменшує ризик тромбозу.
Відома користь сала для суглобів. Воно також сприяє налагодженню обміну речовин та роботі мозку.
Ці корисні властивості притаманні свіжому салу. Солене має дещо іншу дію і впливає не так позитивно. Смажене ж сало набуває зовсім інших властивостей.
Людям, які мають проблеми з нирками, не варто їсти сало або включати його до свого раціону зрідка. Це стосується також тих, хто має захворювання печінки, загострення панкреатиту або холецистит.
Через високу калорійність сало слід з обережністю їсти людям, які худнуть або контролюють вагу тіла.
Дітям раннього віку педіатри не рекомендують давати сало.
Читайте також: Ось із чим потрібно їсти сало, щоб отримати максимум користі для здоров’я: вдалі поєднання
Після заморожування, засолювання, маринування, копчення, варіння, запікання та, звичайно, смаження, цінність сала для здоров’я значно зменшується. Тому віддавайте перевагу саме свіжому салу.
Часто після прання на речах залишаються дрібні ворсинки або волосини жителів помешкання. А якщо у…
Ніжні слова для внучки — це не просто набір приємних фраз, це основа емоційного зв’язку…
Це незвичайне підживлення змусить орхідею цвісти величезними суцвіттями. Спеціальних добрив купувати не потрібно, засіб готується…
Тепла погода вже в Україні. У середу, 8 січня, температура повітря буде з "плюсами". Вітер…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Хороші ножиці зазвичай служать довго, але все ж таки з часом і вони, як і…