Кримськотатарські вареники з м’ясом
Інгредієнти:
Для тіста:
- пшеничне борошно – 250 грамів,
- олія – 1 столова ложка,
- вода – 80 мілілітрів,
- сіль – за смаком.
Для начинки:
- цибуля – 1 штука,
- яловичий фарш – 300 грамів,
- сіль, чорний мелений перець, зіра – за смаком,
- олія – 2 столові ложки.
Додатково:
- вершкове несолоне масло – 100 грамів,
- олія – 2 столові ложки,
- волоські горіхи – 150 грамів.
Приготування:
- Почистити цибулю і дрібно нарізати. Додати у фарш цибулю, сіль, перець, олію і добре вимісити.
- Подрібнити горіхи скалкою.
- Додати у борошно олію, сіль, воду і замісити м’яке еластичне тісто. Накрити рушником і залишити відпочити на 20 хвилин.
- Розкачати тісто у тонкий пласт, нарізати смужками шириною приблизно 3-4 сантиметри, а потім нарізати квадратиками.
- Покласти на кожен квадратик по чайній ложці фаршу, з’єднати краї тіста, щоб утворити трикутники, і защипнути.
- Викласти вареники у киплячу підсолену воду і варити, помішуючи, 5 хвилин.
- Вийняти шумівкою в глибоку тарілку.
Розтопити вершкове масло, додати оливкову олію і полити ним вареники. Поперчити, посипати подрібненими горіхами і подавати до столу.
Розалія Мустафаєва, Одеська обл.
Вас також можуть зацікавити новини: