П’ятниця, 20 Грудня, 2024
ГоловнаНовиниРибні консерви: як обрати і чи корисні вони для здоров'я – несподівана...

Рибні консерви: як обрати і чи корисні вони для здоров’я – несподівана заява вчених

Этот материал также доступен на русском языке
Рибні консерви – зручний спосіб посмакувати рибою швидко і відносно недорого. Її можна купити завчасно, щоб мати швидку вечерю, коли не встигаєте щось приготувати. Але чи є корисною така їжа? Чи зберігаються під час консервації корисні властивості риби?

Чим корисні рибні консерви

Данські вчені переконують, що у рибній консерві зберігається і білок, і вітаміни, і мікроелементи. Такі результати досліджень опубліковані в науковому журналі. На їхню думку, правильно приготована консерва зберігає до 90% усіх корисних речовин.

Наприклад, печінка тріски у консервованому вигляді містить вітамін D та омега-3 жирні кислоти.

Консервований тунець показаний для харчування спортсменів, а також тих, хто намагається схуднути. Уся справа у великій кількості білка, який засвоюється людським організмом майже на 95%.

Як обрати рибні консерви

При покупці консервованої риби звертайте увагу на тару. Банка повинна бути обов’язково цілою та неушкодженою. Якщо є відчуття, що бляшанка «надулася» – відмовтеся від неї. Зіпсована консерва може стати серйозним ризиком для здоров’я.

Перевірте маркування: воно повинно бути вибитим на кришці, а не написане вручну.

Найкраще, коли окрім риби в консерві містяться тільки сіль та спеції. Віддавайте перевагу рибним консервам у власному соку.

Вас також можуть зацікавити новини:

Все про сіль: що можна використовувати для консервації та як виявити підробку (відео)

Не менше 1 рази на тиждень: названо найкориснішу рибу, яку обов’язково потрібно їсти взимку

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні