Хек з овочами в духовці
Інгредієнти:
- Хек – 2 штуки,
- цибуля – 2 штуки,
- морква – 2 штуки,
- приправа до риби, оливкова олія, сік лимона, сіль і перець – за смаком.
Приготування:
- Почистити рибу від луски, видалити нутрощі, плавці та добре промити. Нарізати рибу порційними шматочками і посипати їх приправою.
- Змішати олію, лимонний сік, посолити, поперчити і перемішати. Покласти рибу в маринад, добре перемішати, щоб шматочки повністю покрилися маринадом. Залишити на 15-20 хвилин.
- Почистити цибулю і моркву. Нарізати цибулю півкільцями, моркву – кружальцями.
- Розігріти сковороду, додати олію і покласти в неї нарізані овочі. Обсмажити, помішуючи, до золотистого кольору. Для запікання хека також підійдуть картопля, морква, помідори, кабачки або броколі.
- Викласти шар обсмажених овочів на дно форми для запікання і розрівняти. Розкласти зверху шматочки риби.
- Помістити форму з рибою у розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин і запікати до появи рум’яної скоринки.
Для рум’яної скоринки також можна посипати рибу тертим сиром наприкінці приготування».
Василь Гнатович, Вінницька обл.
Вас також можуть зацікавити новини:
- Найкорисніша делікатесна риба: що приготувати з хребтів лосося
- Такий оселедець ви готуватимете кожні вихідні – найсмачніша риба в домашніх умовах