Вівторок, 17 Грудня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСмачні рецепти: хек з овочами в духовці - соковита, ніжна страва

Смачні рецепти: хек з овочами в духовці – соковита, ніжна страва

Этот материал также доступен на русском языке
Рибні страви дуже корисні, особливо людей старшого віку. Крім того, у певні дні постів, коли дозволено рибу, страви з морської та річкової риби будуть доречними на столі.

Хек з овочами в духовці

Інгредієнти:

  • Хек – 2 штуки,
  • цибуля – 2 штуки,
  • морква – 2 штуки,
  • приправа до риби, оливкова олія, сік лимона, сіль і перець – за смаком.

Приготування:

  1. Почистити рибу від луски, видалити нутрощі, плавці та добре промити. Нарізати рибу порційними шматочками і посипати їх приправою.
  2. Змішати олію, лимонний сік, посолити, поперчити і перемішати. Покласти рибу в маринад, добре перемішати, щоб шматочки повністю покрилися маринадом. Залишити на 15-20 хвилин.
  3. Почистити цибулю і моркву. Нарізати цибулю півкільцями, моркву – кружальцями.
  4. Розігріти сковороду, додати олію і покласти в неї нарізані овочі. Обсмажити, помішуючи, до золотистого кольору. Для запікання хека також підійдуть картопля, морква, помідори, кабачки або броколі.
  5. Викласти шар обсмажених овочів на дно форми для запікання і розрівняти. Розкласти зверху шматочки риби.
  6. Помістити форму з рибою у розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин і запікати до появи рум’яної скоринки.

Для рум’яної скоринки також можна посипати рибу тертим сиром наприкінці приготування».

Василь Гнатович, Вінницька обл.

Вас також можуть зацікавити новини:

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні