Пропонуємо вам приготувати шоколадний пиріг на кефірі. Він виходить соковитим, м’яким та дуже смачним.
Читайте також: Просто незрівнянний медовий пиріг на кефірі: м’який, вологий та ароматний найпростіший рецепт
Інгредієнти:
- 2 яйця;
- 1,5 – 2 склянки цукру;
- 2 склянки кефіру;
- 2 ст. ложки какао;
- 2 ч. ложки соди неповні;
- 2 склянки борошна.
Для глазурі:
- 3 ст. ложки сметани;
- 3 ст. ложки цукру;
- 6 ст. ложок какао.
Приготування:
- Яйця збийте з цукром до побіління маси.
- Додайте кефір, борошно, соду, какао, все змішайте. З’єднайте яєчну суміш із кефірною. Добре розмішайте.
- Вилийте тісто у форму для запікання, попередньо змащену маслом чи олією в розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте 30 хвилин.
- Щоб пиріг вийшов соковитим, зробіть просочення. Можна приготувати вишневий сироп або кавовий.
- Для вишневого просочення візьміть 0,5 склянки вишневого соку, 2 ст. ложки цукру, 1 склянка води. Змішайте всі інгредієнти, доведіть до кипіння та варіть на малому вогні до розчинення цукру.
- Для кавового сиропу візьміть по 1 склянці води та цукру, 1 ст.ложку коньяку, 2 ст.ложки меленої кави. Цукор залийте половиною води, нагрійте до розчинення, доведіть до кипіння. З решти води заваріть каву, дайте настоятися 15–20 хв. Каву процідіть і разом із коньяком влийте в цукровий сироп, ретельно розмішайте та охолодіть.
- Готовий пиріг, після нанесення просочення залийте зверху шоколадною глазур’ю. Для цього з’єднайте в сотейнику сметану, цукор і какао, перемішайте та поставте на вогонь, варіть до загусання.
Вас також можуть зацікавити новини: