Як стверджують дієтологи, ця риба дуже корисна завдяки високому вмісту мікроелементів та вітамінів.
Користь лосося
- Лосось незамінний у раціоні тих, хто страждає на атеросклероз. У цій рибі багато «хорошого» холестерину, він зменшує кількість ліпопротеїнів в організмі і, природно, зменшує кількість бляшок холестерину.
- Лосось містить невелику кількість вуглеводів і відмінно підходить для раціону діабетиків.
- Завдяки великій кількості вітаміну А, лосось теж дуже гарний для здоров’я очей. Саме недолік цього вітаміну може спричинити погіршення зору. І це далеко не вся користь лосося.
І якщо пенсіонерам накладно купити філе лосося, що продаються в рибних відділах хребти цілком доступні.
Що приготувати із хребта лосося?
Запечіть його в духовці з травами. Візьміть
- 1 хребет лосося,
- 1 столову ложку суміші сухих трав (базилік, орегано, майоран, розмарин),
- сіль за смаком,
- 1 столову ложку оливкової олії.
Приготування:
- Підготуйте хребет риби: вимийте, зріжте плавці, хвіст та бічні смужки шкіри з лускою. Розріжте хребет на порційні шматки.
- Шматки риби посоліть з обох боків, посипте травами. Кожен окремо покладіть на невеликий лист фольги, збризкайте олією і складіть конвертиком.
- Запікайте 20 хвилин при 180 градусах. Подавайте з овочами або відвареною картоплею.
Читайте також: