Найсмачніший десерт можна приготувати за мінімальну кількість часу. Чи не вірите? Впевніться в цьому за допомогою цього простого рецепту. А його смак ви точно не забудете – не дарма він називається «Райський».
Раніше ми розповідали, як приготувати легендарний торт «Мурашник» всього з чотирьох інгредієнтів без випічки.
Інгредієнти:
Для «коржів»:
- шоколадне печиво – 300 г;
- вершкове масло – 100 г;
- молоко – 1 ст. л.
Для крему:
- сметана – 400 г;
- яйця – 2 шт.;
- цукор – 150 г;
- ванільний цукор – 8 г;
- кукурудзяний крохмаль – 40 г;
- вершкове масло – 100 г.
Приготування:
- Готуємо крем. У глибоку миску всипте цукор, додайте ванільний цукор і крохмаль, перемішайте все віночком.
- Додайте два яйця і ретельно все збийте, щоб не залишилося грудочок.
- Додайте сметану і знову перемішайте до однорідності.
- Поставте суміш на середній вогонь, постійно помішуючи. Коли крем почне закипати, зменшіть температуру і варіть його ще одну хвилину, помішуючи. Після цього перекладіть крем у тарілку, накрийте плівкою та залиште охолонути.
- Для коржів подрібніть шоколадне печиво в блендері до стану крихти. Додайте розтоплене вершкове масло і добре перемішайте, щоб крихта повністю просочилася олією. Додайте 1 ст. л. молока та знову перемішайте. Якщо при стисненні крихта тримає форму, вона готова. Якщо ні, можна додати ще трохи молока. Відкладіть 1/3 крихти для посипання.
- У роз’ємну форму діаметром 18 см викладіть підготовлену крихту. Сформуйте бортики заввишки приблизно 3,5 див. Ущільніть «коржі» за допомогою склянки з плоским дном. Після цього форму з основою помістіть у холодильник.
- Вершкове масло збийте міксером протягом 3-4 хвилин, поки воно не збільшиться в обсязі і не посвітлішає.
- Додайте частинами охолоджений сметанний крем, ретельно перемішуючи після кожного додавання, щоб крем став однорідним, повітряним і гладким.
- Викладіть крем у форму з основою, акуратно розрівняйте поверхню. Посипте зверху відкладеною крихтою, спочатку на краю, утрамбовуючи її лопаткою, а потім рівномірно розсипати крихту по центру.
- Поставте торт в холодильник на 5-6 годин, а краще на ніч для повного охолодження.
Вас також можуть зацікавити новини: