Коли хліб випечений із борошна вищого або першого сорту, то користі для організму він практично не несе. Окрім того, що насичує та дає енергію, такий хліб може стати причиною збільшення ваги тіла. На жаль, усі вітаміни та мікроелементи в процесі виробництва муки та виготовлення такого хліба зникають. Такий хліб білий, дуже смачний і гарний на вигляд.
Лікарі та нутриціологи рекомендують зупиняти свій вибір на темних сортах хліба, які печуть із борошна грубого помелу. У такі вироби можуть додавати цільозозернові злаки, насіння та горіхи. Навіть якщо калорійність такого хліба буде однаковою зі звичайним білим батоном, він залишатиметься кориснішим і показаним для здорового харчування.
Але не варто покладатися тільки на назву хліба. Читайте його склад: чим більше певного складника, тим ближче до початку переліку він стоятиме. Якщо цільнозернове борошно або висівки зазначені в самому кінці, то цих інгредієнтів у хлібині мінімум.
Без дріжджів хліб не буде пухким. А чи використовує виробник звичайні хлібопекарські дріжджі, чи додає закваску – істотної різниці немає. Усе це дріжджі. Їхнє завдання «піднімати» тісто. Але при випіканні усі дріжджі гинуть. Тому вони не потрапляють в організм і не можуть принести жодної шкоди.
Читайте також:
Бронхіальна астма - настільки серйозна та поширена проблема, що медики проводять Всесвітній день хворого на…
Взимку наша шкіра потребує додаткового догляду через вплив морозу, вітру та сухого повітря в приміщеннях.…
З роками у людей слабшають м'язи, виникає атрофія тканин. Грижа утворюється там, де є слабке…
Грамотні вкладення нерухомість можуть стати чудовою інвестицією у майбутнє. Пропонуємо з'ясувати, чому саме Туреччина є…
Картопля фрі відома всім, а люблять її і дорослі, і діти. А чому б не…
Необхідність догляду за батьками з інвалідністю одна із підстав для відстрочки від мобілізації. Для отримання…