Четвер, 12 Грудня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяДва десерти для Різдвяного посту: дуже просто і швидко, але надзвичайно ніжно

Два десерти для Різдвяного посту: дуже просто і швидко, але надзвичайно ніжно

Этот материал также доступен на русском языке
Час Різдвяного посту – час духовної чистоти та деяких обмежень у їжі. Але обмеження означають аскетизм. Навіть у пост можна насолодитися і звичайною їжею, і солодкими десертами.

Різдвяний піст за новоюліанським календарем триває з 15 листопада до 24 грудня, а за юліанським — з 28 листопада до 6 січня 2025 року. Багато хто вважає піст часом обмежень, але це також можливість відкриття нових смаків та цікавих страв.

Пісний десерт із манки

Інгредієнти:

  • вода — 300 мілілітрів,
  • заморожені ягоди — 150 грамів,
  • цукор — 2 столові ложки,
  • манна крупа — 2 столові ложки.

Приготування:

  1. Відправити в каструлю цукор, воду і ягоди.
  2. Поставити на вогонь і після закипання варити 2-3 хвилини.
  3. Ввести тонкою цівкою манну крупу, постійно помішуючи. Варити 2-3 хвилини до загусання.
  4. Дати масі охолонути і перебити до однорідності занурювальним блендером.
  5. Розлити по креманках або склянках і відправити в холодильник на дві години.
  6. Подавати, прикрасивши ягодами і присипавши трохи цукровою пудрою.

Шоколадна хурма

Інгредієнти:

  • хурма — 4 стиглі штуки,
  • какао — 3-4 столові ложки.

Приготування:

  1. Порізати хурму четвертинками, покласти в чашу блендера, додати какао і перебити до однорідної маси.
  2. Розлити десерт в силіконові формочки і відправити в холодильник до застигання.
  3. Якщо немає часу або бажання чекати, наповнити піалочки і їсти просто ложкою.

 Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні