Новини

Тушкована капуста з ковбасками в медово-гірчичному соусі: вибух смаку незвичайних поєднань

Тушкована капуста з ковбасками в медово-гірчичному соусі

Поєднання свіжої та квашеної капусти створює складніший смак, при цьому можна обійтися лише свіжою. Але тоді додайте в сковороду пару ложок лимонного соку, інакше медова насолода вийде занадто однозначною. І не шкодуйте спецій!

Інгредієнти:

  • білокачанна капуста — чверть качана,
  • квашена капуста — 1 жменя,
  • бульйон — 250 мілілітрів,
  • копчені ковбаски або інші за смаком — 300 грамів,
  • кмин і коріандр — півчайної ложки,
  • паприка — 1 чайна ложка,
  • лаврове листя — 2 штуки,
  • мед — 1 столова ложка,
  • зерниста солодка гірчиця — 1 столова ложка,
  • зелень, олія, перець, сіль – за смаком.

Приготування:

  1. Нашаткувати свіжу капусту. Добре віджати квашену капусту. За необхідності промити її під струменем холодної води, виклавши в друшляк або сито, якщо розсіл занадто різкий.
  2. Розігріти олію в глибокій сковороді. Викласти обидва види капусти, перемішати і злегка обсмажити. Закрити кришкою і готувати на невеликому вогні до осідання капусти.
  3. Розтовкти кмин і коріандр у ступці. Приправити капусту паприкою, посолити й поперчити. Додати лавровий лист, коріандр і кмин.
  4. Влити 200 мілілітрів бульйону. Тушкувати капусту до випаровування більшої частини рідини. Додати мед і гірчицю, влити 50 мілілітрів бульйону, що залишився, і ретельно перемішати.
  5. Нарізати ковбаски і обсмажити їх на іншій сковороді до рум’яної скоринки. З’єднати обсмажені ковбаски з капустою.
  6. Готувати все разом під кришкою на малому вогні. Соусу має залишитися небагато, щоб капуста була зволоженою, але не плавала в ньому.

Подавати купусту гарячою, посипавши дрібно посіченою зеленню.

Читайте  також:

Новое на сайте

  • Статті

Магічна сила української хустки – наша культурна спадщина

Українська жіноча хустка в нашій культурі має символічне значення та вважається оберегом. Навіть існує неофіційне…

04/12/2024 20:39
  • Статті

Здорова скарбничка: як зміцнити імунітет і не піддатися хворобам у зимовий період

Взимку, у розпал застуд та захворювань, важливо підтримувати свій імунітет. Імунітет відіграє ключову роль у…

04/12/2024 19:38
  • Новини

Щоб позбутися прісного смаку страв: чи вмієте ви готувати соус із хрону

Якщо не знаєте, як надати пікантності страві з м'яса чи риби, спробуйте приготувати соус з…

04/12/2024 18:36
  • Статті

Які ознаки на тілі свідчать про підвищений рівень холестерину

Підвищений холестерин може призводити до серцево-судинних захворювань – від гіпертонії до інсульту та інфаркту.

04/12/2024 17:34
  • Статті

Медична реформа: що буде замість МСЕК

Нещодавно Кабінет міністрів ухвалив постанову*, яка дає змогу ліквідувати МСЕК. Як зміниться встановлення інвалідності і…

04/12/2024 16:52
  • Статті

Дострокові пенсії: хто має право вийти на пенсію раніше – чи є ви в цьому списку

Достроково вийти на пенсію можуть не лише ті, хто працював за списком №1 і №2…

04/12/2024 16:21