Субота, 14 Грудня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСклянка ряжанки та ще кілька інгредієнтів: готуємо приголомшливий шоколадний десерт

Склянка ряжанки та ще кілька інгредієнтів: готуємо приголомшливий шоколадний десерт

Этот материал также доступен на русском языке
Для смачного десерту зовсім не потрібні дорогі інгредієнти. Просто візьміть склянку ряжанки.

Простота приготування та смак, який вас підкорить – це все десерт із ряжанки з шоколадом та бананом. Обов’язково спробуйте!

Раніше ми розповідали, як приготувати торт “Зимова вишня” на кефірі.

Інгредієнти:

  • Банани – 300 г
  • Ряжанка – 450 мл
  • Какао-порошок – 40 г
  • Цукор – 40-60 г (за смаком)
  • Желатин швидкорозчинний – 10 г
  • Вода – 50 мл
  • Шоколад чорний для подачі (за бажанням) – 10 г

Приготування:

1. Приблизно за пів години до початку приготування дістаємо банани та ряжанку з холодильника, щоб вони зігрілися до кімнатної температури.

2. Заливаємо желатин холодною водою та залишаємо на десять хвилин для набухання. Банани очищаємо, нарізаємо шматочками та поміщаємо в чашу блендера. Додаємо цукор і какао-порошок. Вливаємо ряжанку.

3. Збиваємо суміш протягом двох-трьох хвилин до однорідності.

4. Розтоплюємо желатин на водяній бані.

5. Переливаємо суміш бананів та ряжанки в миску. Помішуючи суміш, тонким струмком вливаємо розтоплений желатин. Перемішуємо все протягом 30-60 секунд, щоб желатин рівноомірно розподілився.

6. Розливаємо суміш за порційними формами, креманками або келихами. Поміщаємо десерт у холодильник і залишаємо до охолодження, приблизно на дві-три години. Охолоджений десерт за бажанням прикрашаємо щіпкою натертого шоколаду.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні