Простота приготування та смак, який вас підкорить – це все десерт із ряжанки з шоколадом та бананом. Обов’язково спробуйте!
Раніше ми розповідали, як приготувати торт “Зимова вишня” на кефірі.
Інгредієнти:
- Банани – 300 г
- Ряжанка – 450 мл
- Какао-порошок – 40 г
- Цукор – 40-60 г (за смаком)
- Желатин швидкорозчинний – 10 г
- Вода – 50 мл
- Шоколад чорний для подачі (за бажанням) – 10 г
Приготування:
1. Приблизно за пів години до початку приготування дістаємо банани та ряжанку з холодильника, щоб вони зігрілися до кімнатної температури.
2. Заливаємо желатин холодною водою та залишаємо на десять хвилин для набухання. Банани очищаємо, нарізаємо шматочками та поміщаємо в чашу блендера. Додаємо цукор і какао-порошок. Вливаємо ряжанку.
3. Збиваємо суміш протягом двох-трьох хвилин до однорідності.
4. Розтоплюємо желатин на водяній бані.
5. Переливаємо суміш бананів та ряжанки в миску. Помішуючи суміш, тонким струмком вливаємо розтоплений желатин. Перемішуємо все протягом 30-60 секунд, щоб желатин рівноомірно розподілився.
6. Розливаємо суміш за порційними формами, креманками або келихами. Поміщаємо десерт у холодильник і залишаємо до охолодження, приблизно на дві-три години. Охолоджений десерт за бажанням прикрашаємо щіпкою натертого шоколаду.
Вас також можуть зацікавити новини: