Четвер, 12 Грудня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяТаких смачних вареників і пельменів ви ще не готували: головний секрет не...

Таких смачних вареників і пельменів ви ще не готували: головний секрет не в начинці, а в тісті

Этот материал также доступен на русском языке
Смак пельменів залежить не лише від начинки, а й від тіста. Пропонуємо вам унікальний рецепт напрочуд ніжного та «вершкового» тіста, яке ідеально підходить для вареників і пельменів.

Це тісто не рветься, відмінно піддається розкочуванню, не прилипає до поверхні і відрізняється м’якістю та еластичністю.

Читайте також: Тісто на вареники та пельмені із секретом: ідеальне, тому що не рветься і не липне до рук

Інгредієнти:

  • 500 г борошна;
  • 1 ч. ложка солі;
  • 50 г сметани;
  • 50 г розтопленого вершкового масла;
  • 200 мл окропу.

Приготування:

  1. Просійте борошно в глибоку миску, додайте сіль і перемішайте всі інгредієнти. Далі введіть сметану (можна використовувати будь-яку свіжу сметану) та розтоплене вершкове масло, ретельно розітріть всі компоненти до отримання крихти.
  2. Тепер додайте окріп і замісіть тісто спочатку за допомогою вилки або ложки. За деякий час, коли тісто трохи охолоне, продовжуйте замішувати його руками на столі. Усього через 5 хвилин ваше тісто буде готове!
  3. Поділіть отримане тісто на кілька частин для зручності розкочування, накрийте його плівкою і дайте трохи відпочити — 5 хвилин буде достатньо.
  4. Потім можете приступати до безпосереднього приготування пельменів або вареників.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні