Середа, 4 Грудня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНайповітряніше дріжджове тісто за 30 хвилин: один раз спробуєте і готуватимете тільки...

Найповітряніше дріжджове тісто за 30 хвилин: один раз спробуєте і готуватимете тільки так

Этот материал также доступен на русском языке
Дріжджове тісто багатьох відштовхує через те, що може вийти забитим, а ще потрібно чекати не менше години, щоб воно підійшло. Але цей рецепт допоможе приготувати повітряне та м'яке тісто всього за 30 хвилин.

Секрет – у воді. Після замішування тіста потрібно відправити його у воду. Так воно набагато швидше підходить.

Інгредієнти:

  • 200 мл теплого молока;
  • 100 мл теплої кип’яченої води;
  • 1 ч. ложка без верху солі;
  • 1 ст. ложка цукру;
  • 80 мл олії;
  • 25 г свіжих дріжджів або 7-8 г сухих дріжджів;
  • 3,5-4 склянки борошна.

Приготування:

  1. У мисці з’єднайте молоко, воду, сіль, цукор, дріжджі та 2-3 ст. ложки борошна. Ретельно розмішайте та залиште на 10 хвилин, щоб дріжджі активізувалися.
  2. Влийте олію, введіть залишок просіяного борошна і замісіть тісто. Воно має бути м’яким.
  3. Помістіть тісто в целофановий пакет, краще два. Налийте в каструлю теплу воду близько 40 градусів і опустіть туди тісто. Накрийте кришкою кастрюлю.
  4. Тісто у воді знаходиться буквально 30 хвилин і все воно готове для пирогів та пиріжків.
  5. Дістаєте його з пакета і формуєте пиріжки.
  6. Якщо хочете готувати солодку випічку, додайте більше цукру.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні