Секрет – у воді. Після замішування тіста потрібно відправити його у воду. Так воно набагато швидше підходить.
Інгредієнти:
- 200 мл теплого молока;
- 100 мл теплої кип’яченої води;
- 1 ч. ложка без верху солі;
- 1 ст. ложка цукру;
- 80 мл олії;
- 25 г свіжих дріжджів або 7-8 г сухих дріжджів;
- 3,5-4 склянки борошна.
Приготування:
- У мисці з’єднайте молоко, воду, сіль, цукор, дріжджі та 2-3 ст. ложки борошна. Ретельно розмішайте та залиште на 10 хвилин, щоб дріжджі активізувалися.
- Влийте олію, введіть залишок просіяного борошна і замісіть тісто. Воно має бути м’яким.
- Помістіть тісто в целофановий пакет, краще два. Налийте в каструлю теплу воду близько 40 градусів і опустіть туди тісто. Накрийте кришкою кастрюлю.
- Тісто у воді знаходиться буквально 30 хвилин і все воно готове для пирогів та пиріжків.
- Дістаєте його з пакета і формуєте пиріжки.
- Якщо хочете готувати солодку випічку, додайте більше цукру.
Читайте також: