Середа, 20 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяТаких смачних шпротів у магазині точно не купите: готуємо вдома, не чекаючи...

Таких смачних шпротів у магазині точно не купите: готуємо вдома, не чекаючи свят

Этот материал также доступен на русском языке
Приготувавши шпроти за цим рецептом один раз, ви більше ніколи не купуватимете їх, адже домашні в мільйон разів смачніші!

Згідно з народними повір’ями, 20 листопада обов’язково потрібно приготувати страву з риби – вважається, що так ви притягнете удачу. Пропонуємо дотримуватися цієї традиції та приготувати найсмачніші домашні шпроти.

Раніше ми розповідали, як приготувати дуже смачну скумбрію домашнього соління.

Інгредієнти:

  • мойва – 1 кг
  • цукор – 1 ч. л.
  • чорний чай – 4 г. л. (або 4 пакетики)
  • сіль – 1 ст. л.
  • лушпиння цибулі – жменя
  • олія без запаху – 3/4 ст.
  • запашний перець

Приготування:

  1. Мойву розморозьте, видаліть нутрощі та голови, хвостики обріжте. Ретельно промийте рибу під проточною водою.
  2. На дно каструлі покладіть промите лушпиння цибулі, лавровий лист і перець. Зверху на лушпиння покладіть рибу щільними шарами спинками вгору.
  3. Заваріть чай, додайте в нього сіль і перець, добре перемішайте.
  4. Залийте рибу олією та чаєм. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте кришкою та тушкуйте протягом 1,5 години.
  5. Залишіть шпроти в каструлі до повного охолодження.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні