Згідно з народними повір’ями, 20 листопада обов’язково потрібно приготувати страву з риби – вважається, що так ви притягнете удачу. Пропонуємо дотримуватися цієї традиції та приготувати найсмачніші домашні шпроти.
Раніше ми розповідали, як приготувати дуже смачну скумбрію домашнього соління.
Інгредієнти:
- мойва – 1 кг
- цукор – 1 ч. л.
- чорний чай – 4 г. л. (або 4 пакетики)
- сіль – 1 ст. л.
- лушпиння цибулі – жменя
- олія без запаху – 3/4 ст.
- запашний перець
Приготування:
- Мойву розморозьте, видаліть нутрощі та голови, хвостики обріжте. Ретельно промийте рибу під проточною водою.
- На дно каструлі покладіть промите лушпиння цибулі, лавровий лист і перець. Зверху на лушпиння покладіть рибу щільними шарами спинками вгору.
- Заваріть чай, додайте в нього сіль і перець, добре перемішайте.
- Залийте рибу олією та чаєм. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте кришкою та тушкуйте протягом 1,5 години.
- Залишіть шпроти в каструлі до повного охолодження.
Вас також можуть зацікавити новини: