Субота, 7 Грудня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНезвичайний рецепт засолювання сала: найніжніше та ароматніше - господині не дарма його...

Незвичайний рецепт засолювання сала: найніжніше та ароматніше – господині не дарма його тримають у секреті

Этот материал также доступен на русском языке
Сало – це улюблений продукт багатьох українців, але є рецепт, завдяки якому його полюбить навіть той, хто раніше його не їв. Сало виходить просто шедевральним.

І головний секрет у пиві. Саме пиво робить сало ще ніжнішим і смачнішим. А який аромат!

Раніше ми розповідали, як засолити сало за 25 хвилин.

Інгредієнти:

  • 1 кг сала з прошарками м’яса;
  • 0,75 л світлого пива;
  • цибулеве лушпиння (5 цибулин);
  • 1 головка часнику;
  • сіль – 3-4 ст. ложки;
  • перець – 1 ч. ложка.

Приготування:

  1. Візьміть каструлю, наріжте сало на шматки і викладіть у ємність. Залийте пивом і з боків викладіть лушпиння цибулі.
  2. Доведіть сало до кипіння і проваріть на середньому вогні 25-30 хвилин. Відключіть вогонь і дайте охолонути салу прямо в каструлі з пивом.
  3. Почистіть часник і натріть його на дрібній тертці, можна скористатися пресом. Змішайте часник із сіллю та перцем.
  4. Натріть сало з усіх боків сумішшю з часнику, солі та перцю. Відпарвте у пакет і залиште в холодильнику на добу, потім краще зберігати в морозилці. Просто перед вживанням сало потрібно заздалегідь дістати з морозилки, щоб воно встигло розм’якшитися.

Сало в пиві виходить неймовірно ніжним, ароматним та смачним. І ви, і ваші гості гідно оцінять його.

Вас також можуть зацікавити новини:

Що треба, щоб засолити сало гарячим способом: отримуємо м’яку і ніжну закуску

Чи можна їсти сало жінкам: вчені зробили несподіваний висновок

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні