У мільйон разів смачніше за драників: готуємо картопляну бабку всього з п’яти інгредієнтів Обожнюєте драники? Тоді і ця страва припаде вам до смаку! Картопляна бабка готується максимально просто, при цьому дуже смачна та ситна.
Раніше ми розповідали, як замаринувати шалено смачний оселедець без оцту.
Інгредієнти:
- картопля – 500 г
- цибуля велика – 2 шт.
- бекон – 150 г
- масло вершкове розтоплене – 2 ст. л.
- лавровий лист – 1 шт.
Приготування:
- Нарізаємо бекон та цибулю кубиками. Розігріваємо сковороду, викладаємо бекон та обсмажуємо до світло-коричневого кольору протягом семи хвилин.
- Додаємо цибулю та готуємо разом ще вісім хвилин.
- Картоплю очищаємо, трьом на дрібній тертці і змішуємо з беконом та цибулею. Додаємо за смаком сіль та перець, посипаємо розфарбованим лавровим листом.
- Викладаємо картопляну масу в змащену олією форму і запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом години.
- При подачі на стіл готову бабку нарізаємо на порції та поливаємо розтопленим вершковим маслом.
Вас також можуть зацікавити новини: