Раніше ми писали про сирну запіканку з гарбузом: ніжне поєднання класичної запіканки та легкості суфле.
Цей рецепт з ніжною начинкою змусить полюбити гарбуз навіть тих, хто раніше його уникав.
Інгредієнти
Для основи:
- 250 г пшеничного борошна,
- 120 г охолодженого вершкового масла,
- 1 яйце,
- 1 ст. л води,
- дрібка солі.
Для начинки:
- 0,5 кг очищеного гарбуза,
- 2 яйця,
- сік та цедра половини лимона,
- 100 г рідкого натурального меду,
- 150 г волоських горіхів.
- ½ ч. л меленої кориці.
Приготування
- Гарбуз: Очистіть гарбуз і запікайте його в духовці при максимальній температурі близько 40 хвилин.
- Основа: Просійте борошно, додайте сіль, наріжте вершкове масло і перетріть до стану крихти. Додайте яйце і воду, вимісіть тісто. Викладіть тісто у форму для випікання, зробіть бортики і кілька отворів на дні. Поставте в холодильник на 15 хвилин, а потім випікайте основу 15 хвилин при 180°C.
- Начинка: Підсушіть горіхи на сковорідці та порубайте їх. Гарбуз збийте міксером до стану пюре, додайте лимонний сік і цедру, мед, горіхи, корицю і збиті яйця.
- Вилийте начинку на основу і випікайте ще 30 хвилин при 180°C.
Пиріг подавайте після повного охолодження, прикрасивши шматочками горіхів і поливши медом.
Читайте також: