Новини

Прикраса листопадового столу – котлети з секретним інгредієнтом

Раніше ми давали рецепт соковитих котлет без грама м’яса.

А зараз пропонуємо цікавий рецепт приготування котлет з м’ясного фаршу – з квашеною капустою, грибами та сметаною. Печериці попередньо обсмажити з цибулею, а потім пропустити через м’ясорубку разом з квашеною капустою і замоченим у молоці білим хлібом і змішати з м’ясним фаршем. Капуста та гриби не тільки перетворять смак готових м’ясних котлет, а й допоможуть зробити їх дуже соковитими!

Інгредієнти

  • Фарш м’ясний (у мене свино-яловичий) – 450 г
  • Печериці – 200 г
  • Капуста квашена – 150 г
  • Цибуля ріпчаста (невелика) – 80 г (1 шт.)
  • Часник (великий) – 8 г (1 зубчик)
  • Хліб білий – 100 г
  • Сметана жирністю 20% – 1 ст. ложка
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко – 120 мл
  • Сіль – 0,5 ч. ложки (за смаком)
  • Перець чорний мелений – щіпка (за смаком)
  • Сухарі панірувальні – 80 г
  • Олія соняшникова (для смаження) – 75 мл (5 ст. ложок)

Приготування:

  1. З капелюшків печериць зніміть шкірку, з ніжок зчистіть забруднення. Наріжте гриби крупно (я розрізала на четвертинки).Цибулю очистіть та наріжте середніми шматочками.
  2. Розігрійте сковороду зі олією (2 ст. ложки) і перекладіть туди гриби та цибулю. На сильному вогні обсмажте гриби із цибулею 5-7 хвилин, часто перемішуючи.
  3. Обсмажені гриби з цибулею перекладіть у миску і залиште остигати.
  4. Білий хліб розламайте на великі шматочки, залийте молоком і залиште на 5 хвилин.
  5. Квашену капусту відіжміть від соку. Видаліть горошини перцю та лавровий лист, якщо є.
  6. У миску перекладіть м’ясний фарш. Часник очистіть та пропустіть через прес у миску з фаршем.
  7. Туди ж пропустіть через м’ясорубку гриби з цибулею, квашену капусту та віджатий від молока хліб.
  8. Вбийте в миску яйце, додайте сметану, чорний мелений перець і сіль (враховуйте солоність капусти).
  9. Фарш для котлет добре вимішайте.
  10. У миску насипте панірувальні сухарі. Змоченими у воді руками сформуйте круглі котлетки з фаршу і обваляйте їх у сухарях.
  11. Розігрійте сковороду з|із| соняшниковою олією (2-3 ст. ложки) і викладіть туди котлети.
  12. Обсмажте котлети на сильному вогні по 4-5 хвилин з кожного боку до рум’яної скоринки. Аналогічно обсмажте наступну партію котлет, додавши за потреби олію.
  13. Паралельно увімкніть духовку для розігріву до 180 градусів (котлети до готовності доведемо в духовці).
  14. У такий спосіб обсмажте всі котлети. Обсмажені котлети перекладіть у форму для запікання та поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 15-20 хвилин.

Подавайте котлети у гарячому вигляді з будь-яким гарніром.

Приємного апетиту!

Вас також можуть зацікавити новини:

Метки: котлети котлеты мясо рецепт фарш

Новое на сайте

  • Новини

Фіалка цвістиме шапками у будь-яку пору року – ось що прикопують у горщик досвідчені квітникарі

У багатьох українців підвіконня прикрашають фіалки, але не всі квітникарі можуть похвалитися яскравим та пишним…

24/11/2024 22:54
  • Новини

Погода в Україні на понеділок, 25 листопада

У понеділок, 25 листопада, під впливом антициклону на всій території країни опадів не очікується. Вночі…

24/11/2024 21:59
  • Новини

Магнітні бурі на понеділок, 25 листопада 2024 року

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?

24/11/2024 20:51
  • Новини

Гороскоп на тиждень з 25 листопада по 1 грудня

Цей тиждень обіцяє бути насиченим: Марс та Плутон формують опозицію, додаючи динаміки у розвиток світових…

24/11/2024 19:46
  • Статті

Наша історія: як і чому почалася війна (закінчення)

Коли закінчиться війна в Україні – військовий експерт зробив несподіваний прогноз

24/11/2024 18:45
  • Статті

Час Різдвяного посту: що можна і що не можна робити у ці дні

Різдвяний піст потрібен нам для того, щоб приготувати свою душу до зустрічі великого свята –…

24/11/2024 17:24