П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЛінуватися так лінуватися: приготуємо ліниві голубці в лаваші

Лінуватися так лінуватися: приготуємо ліниві голубці в лаваші

Этот материал также доступен на русском языке
Коли під рукою немає підходящої капусти для загортання голубців, то можна приготувати ліниві голубці у лаваші з м'ясом, рисом та капустою – чудова на смак страва. Хороше поєднання продуктів робить цю страву вишуканою та ніжною на смак.

Ліниві голубці в лаваші

Інгредієнти

лаваш тонкий – 2 шт., рис – 1 чашка (330 мл), фарш змішаний (свинина та яловичина) – 600 г, капуста – 1 качан, цибуля – 2 шт., морква – 1 шт., олія або маргарин – 2 столові ложки, сметана – 200 г, кетчуп або томатний соус – 150 г, сіль, чорний мелений перець, приправа та зелень – за смаком.

Як готувати

  • Рис промити і відварити 20 хвилин у трьох чашках води. Каша має вийти трохи рідкою. Ще гарячий рис змішати з фаршем, посолити і поперчити, додати приправу. Добре перемішати.

  • Дрібно нарізати капусту і перетерти її руками з сіллю, щоб вона стала соковитішою.

  • Половину фаршу рівномірно розподілити на листі лаваша. Зверху добре посипати капустою і згорнути рулетом. Рулет виходить товстенький, але можна зробити тонші рулети з половинок лаваша. Те саме повторити з другим лавашем.

  • Рулети нарізати шматочками по 6 см. Не тиснути при розрізанні, а «пиляти» дуже гострим або спеціальним ножем-пилкою, щоб рулети не деформувалися.

  • Обсмажити на олії дрібно нарізані цибулю і моркву. Поступово розподілити цибулю з морквою по деку, в якому запікатимемо голубці. Влити 150 мл води або бульйону. Укласти вертикально шматочки рулету.

  • Змішати сметану з кетчупом і змастити рулети. Накрити деко фольгою і поставити в розігріту до 175-180 градусів духовку на 1 годину. Готові ліниві голубці посипати зеленню. До голубців можна приготувати гриби в сметані як соус.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні