Вівторок, 5 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНеймовірно смачні котлети в тісті – вони просто тануть у роті: ідеальне...

Неймовірно смачні котлети в тісті – вони просто тануть у роті: ідеальне тісто та соковита начинка

Этот материал также доступен на русском языке
Котлети в тісті можна було купити в їдальнях або придорожніх кафе. Зараз їх витіснили сосиски в тісті, але якщо вам хочеться згадати смак тих самих котлет у тісті, то цей рецепт вам сподобається.

Це всім відома котлета у тісті – чудовий перекус або доповнення до чаю. Сьогодні пропонуємо найсмачніший рецепт.

Раніше ми розповідали, як приготувати універсальне тісто для приготування чебуреків, пельменів та вареників.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Молоко – 125 мл;
  • Сухі дріжджі – 8-10 г;
  • Цукор – 1 ч. л.;
  • Сіль – щіпка;
  • Олія – 50 мл;
  • Борошно – 250 г.

Для котлет:

  • Молоко – 100 мл;
  • Білий хліб – 3 шматочки;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Свинячий фарш – 500 г;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Олія – ​​2 ст. л.;
  • Жовток – 1 шт.;

Приготування:

  1. В окремій мисці потрібно змішати тепле молоко, сухі дріжджі, сіль та цукор, розмішайте.
  2. Влийте олію і всипте борошно. Замісіть тісто.
  3. Відправте тісто в миску і накрийте рушником, залиште в теплому місці на 50-60 хвилин.
  4. У цей час займіться приготуванням котлет.
  5. Замочіть у молоці хліб, цибулю натріть на дрібній тертці і разом із віджатим хлібом додайте до фаршу.
  6. Фарш посоліть і поперчіть. Сформуйте котлети вагою до 90 г.
  7. Розігрійте сковороду і обсмажте котлети до золотистої скоринки з двох боків.
  8. Розкачайте тісто і загорніть котлету, щоб краї були відкриті.
  9. Котлети в тісті викладіть на деко, змащене маслом, і залиште в теплому місці на 20 хвилин.
  10. Жовток збийте та змастіть зверху котлети у тісті.
  11. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 15-20 хвилин.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні