Новини

Російські окупанти вночі вкотре запускали «шахеди» — воєнне зведення 25 жовтня

Обстріли України 25 жовтня 2024 року

В Рівненській області повітряна тривога тривала майже 5 годин. Відомо, що в регіоні збили ворожу повітряну ціль. Про це повідомив глава Рівненської ОВА Олександр Коваль. За його словами, попередньо людських жертв та руйнувань інфраструктури немає.

Цієї ночі ворожі дрони атакували і Львівську область. Відтак, вночі 25 жовтня під час повітряної тривоги, яка тривала з 02:27 по 04:13, на територію Львівщини залетіли чотири ворожі ударні безпілотники.

Упродовж доби окупанти завдали 326 ударів по 15 населених пунктах Запорізької області.Про це повідомив начальник Запорізької ОВА Іван Федоров. «Надійшло 8 повідомлень про руйнування житлових будинків та об’єктів інфраструктури. Мирні жителі не постраждали», — додав Іван Федоров.

Вночі ворог атакував Синельниковський та Нікопольський райони Дніпропетровської області. Про це повідомив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. «Вночі та на ранок агресор кілька разів атакував Нікопольщину. Обстрілював з важкої артилерії та «Граду». Вдарив дронами-камікадзе. Потерпали Нікополь та Марганецька громада», – написав він.

За даними Генштабу ЗСУ, протягом минулої доби зафіксовано 187 бойових зіткнень.

За уточненою інформацією, вчора противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах один ракетний удар із застосуванням двох ракет, а також 85 авіаударів, зокрема, скинув 153 КАБ. Крім цього, здійснив понад чотири тисячі обстрілів, з них 130 – із реактивних систем залпового вогню та залучив для ураження близько півтори тисячі дронів-камікадзе.

Агресор завдавав авіаударів, зокрема в районах населених пунктів Басівка, Біловоди, Велика Писарівка, Журавка Сумської області; Куп’янськ, Петропавлівка, Андріївка Харківської області; Терни, Сіверськ, Дружківка, Торецьк, Суха Балка, Стара Миколаївка, Волноваха, Розлив Донецької області; Малі Щербаки, Тернове, Мала Токмачка Запорізької області; Новотягинка Херсонської області.

За минулу добу авіація, ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили один пункт управління БпЛА, склад з боєприпасами, чотири райони зосередження особового складу, засіб ППО, чотири артилерійські системи противника та ще один важливий об’єкт окупантів.

Оперативне зведення Генштабу на 25 жовтня 2024 року за напрямами

На Харківському напрямку ворог вісім разів штурмував поблизу населених пунктів Вовчанськ та Стариця.

На Куп’янському напрямку за добу відбулося 14 атак загарбників. Сили оборони відбивали штурмові дії противника неподалік Голубівки, Піщаного, Лозової, Кругляківки, Новоосинового, Колісниківки та Вишневого.

На Лиманському напрямку ворог атакував 23 рази. Намагався вклинитися в нашу оборону поблизу населених пунктів Дружелюбівка, Катеринівка, Греківка, Твердохлібове, Терни, Зарічне, Торське та Серебрянка.

На Сіверському напрямку українські захисники відбили один штурм російських загарбників поблизу Виїмки.

На Краматорському напрямку окупанти атакували два рази у районах Часового Яру та Предтечиного.

На Покровському напрямку наші захисники зупинили 55 штурмових і наступальних дій агресора в районах Миролюбівки, Крутого Яру, Новоторецького, Лисівки, Красного Яру, Миколаївки, Сухого Яру та Михайлівки. Основні зусилля ворожих атак були сконцентровані в напрямку населених пунктів Селидове та Промінь.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 20 атак. Найактивніше окупанти намагалися просунутися вперед поблизу Новодмитрівки, Зоряного, Кремінної Балки, Новомиколаївки, Максимільянівки, Антонівки, Катеринівки, Костянтинівки, Новоселидівки та Гострого.

На Времівському напрямку противник здійснив вісім штурмів наших позицій в районах Богоявленки та Новоукраїнки. Активно залучав для ударів на напрямку бомбардувальну авіацію.

За підтримки авіації на Оріхівському напрямку минулої доби ворог чотири рази атакував позиції наших оборонців поблизу Новоданилівки та Новоандріївки.

Тричі безрезультатно загарбники намагалися витіснити підрозділи Сил оборони із займаних позицій на Придніпровському напрямку.

Триває операція в Курській області. За минулу добу російські літаки завдали 23 авіаудари, артилерія противника здійснили понад сто обстрілів.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник з території рф активно застосовує артилерію та авіацію по районах українських населених пунктів.

Наші воїни завдають окупаційним військам відчутних втрат в живій силі, техніці та активно підривають наступальний потенціал ворога у тилу.

Загалом, минулої доби втрати російських загарбників склали 1630 осіб. Також українські воїни знешкодили 7 танків, 33 бойових броньованих машини, 34 артилерійські системи, дві РСЗВ, засіб ППО, 73 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 79 автомобілів та 22 одиниці спеціальної техніки.

Вас також можуть зацікавити новини:

Метки: военная сводка воєнне зведення Генштаб ЗСУ обстріл

Новое на сайте

  • Новини

У Пенсійному фонді уточнили, скільки в Україні працюючих пенсіонерів та які їхні виплати

Станом на 1 жовтня 2024 року серед 10,3 мільйона пенсіонерів в Україні 2,8 мільйона продовжували…

25/10/2024 11:32
  • Новини

Стосується споживачів, які мають газові котли – термінове попередження від Нафтогазу

Щоб зустріти зиму у всеозброєнні та забезпечити тепло та затишок у вашому будинку, компанія "Нафтогаз"…

25/10/2024 10:54
  • Новини

Реформа МСЕК: кому передадуть фукціїї медико-соціальної експертної комісії і як це вплине на громадян

З 1 січня 2025 року в Україні буде припинена робота медико-соціальних експертних комісій (МСЕК) як…

25/10/2024 10:12
  • Новини

Мобілізація чоловіків віком від 50 до 60 років: офіційна позиція ТЦК

У відповідь на численні запитання щодо мобілізації чоловіків віком 50-60 років, Територіальні центри комплектування та…

25/10/2024 09:24
  • Новини

Відкрито нову реєстрацію на отримання гуманітарної допомоги – що видають українцям

Українці, які постраждали від війни можуть отримати нову гуманітарну допомогу, для цього потрібно заповнити заявку.

25/10/2024 07:20
  • Новини

Свята та народні прикмети 25 жовтня — чому цього дня не слід брехати

Сьогодні, 25 жовтня, відзначається День військового капелана в Україні, Всесвітній день опери, День маркетолога, День…

25/10/2024 06:32