Цвітна капуста з грибами
Ця апетитна страва ніжна всередині та хрумка зовні, адже готується з додаванням сметанної заливки та має рум’яну сирну скоринку. Перед подачею посипте свіжою зеленню і насолоджуйтеся корисною дієтичною стравою.
Інгредієнти
Цвітна капуста — 500 грамів, яйця — 1 штука, шампіньйони — 150 грамів, олія — 3–4 столові ложки, цибуля — 1 штука, морква — 1 штука, сметана — 150–200 грамів, сир твердий — 3 столові ложки, сіль та свіжа зелень — за смаком.
Приготування
- Суцвіття цвітної капусти опустити в підсолений окріп і варити 12 хвилин. Потім відкинути на друшляк і викласти в глибоку форму для запікання.
- Цибулю нарізати півкільцями, а моркву натерти на крупній тертці.
- Розігріти сковороду, додати олію і викласти підготовлені овочі. Смажити на середньому вогні до м’якості.
- Шампіньйони нарізати пластинами й додати до овочів. Посолити й смажити суміш 6–7 хвилин, періодично помішуючи.
- Підсмажені овочі з грибами викласти поверх цвітної капусти у формі для запікання.
- Твердий сир натерти на середній тертці й рівномірно посипати овочевий шар.
- В окремій мисці збити яйце зі сметаною та дрібкою солі. Отриману суміш вилити зверху на шар сиру.
- Форму з капустою та грибами поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Запікати 15 хвилин.
Перед подачею посипати страву свіжою зеленню.
Читайте також: