Понеділок, 28 Жовтня, 2024
ГоловнаНовиниМедики назвали найкориснішу рибу: справжнє джерело вітамінів, а ціна – бюджетна

Медики назвали найкориснішу рибу: справжнє джерело вітамінів, а ціна – бюджетна

Этот материал также доступен на русском языке
Про те, що риба дуже цінний продукт для людського організму, говорять усі лікарі та дієтологи. Проте вартість деяких видів риби залишає її недосяжною розкішшю частині людей. Але виявляється, корисні елементи можна отримувати і із досить бюджетної риби.

Не обов’язково купувати тунець. Яку рибу вибрати, якщо бюджет обмежений?

Раніше ми розповідали, чим корисна мойва.

Риба з найменшим вмістом ртуті

Сардина – риба, яка містить найменше ртуті серед усіх інших. Це важливий показник, тому що висока концентрація цього металу може бути шкідливою. Негативний вплив ртуті пов’язаний з її токсичною дією на мозок, серце, легені. Значне накопичення цієї речовини ослаблює імунітет і може призвести до ниркової недостатності.

Навіть консервована сардина зберігає чимало корисних речовин. Тому це хороший спосіб організувати обід, поєднавши її з гарніром. Дієтологи рекомендують вживати цей вид риби через вміст у ній кальцію, калію, заліза, вітаміну Е та інших поживних речовин.

Але не забувайте, що консерви з сардини містять також чимало натрію або солі. Тому, звісно, зловживати цим продуктом не варто. А от запечена сардина, яку ви приготуєте самостійно зі свіжої риби, буде максимально корисною.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні